HABER: YAŞAR ŞENYÜZ

Geçen sezon ilgiyle izlenen ‘‘Bir Zamanlar Kıbrıs’’ın adı değişti

“Kıbrıs Zafere Doğru” çekimleri sürüyor

Geçen sezona damga vuran ve TRT 1 ekranlarında ilgiyle izlenen Bir Zamanlar Kıbrıs adlı dizinin izleyicileri dizisinin ne zaman başlayacağı merak ediliyordu. Dizinin yeni sezon çekimlerine  ‘‘Kıbrıs Zafere Doğru’’ adı ile yine eski kanalı olan TRT 1 de devam edeceği öğrenildi. 

TRT 1 ekranlarda geçen sezon perşembe akşamları yayınlanan dizinin yerine aynı gün ve saatte Barbaros adlı yeni bir dizi başlayınca kafalar karıştı ama yapılan açıklamalarda dizinin bu sezonda TRT 1 de yayınlanacağı belirtilirken hangi günde yayınlanacağı hala belli olmadı. Önceki sezon başrollerini Ahmet Kural, Serkan Çayoğlu, Pelin Karahan, Tayanç Ayaydın, Gülper Özdemir ve Devrim Saltoğlu’nun paylaştığı ilk sezonu "Bir Zamanlar Kıbrıs"a yeni sezon da Mehmet Aykaç "Erdil", Tekin Temel "Ali Rıza Vuruşkan", Musab Ekici "Kurtcebe" ve Metin Büktel ise "Gazeteci" rolüyle yeni kadroya dahil oldu.

TMC Film tarafından çekilen ve yapımcılığını Erol Avcı'nın üstlendiği, yönetmenliğini Osman Taşçı ve Barış Erçetin'in yaptığı, senaryosunu Emre Özdür ve Başar Başaran'ın kaleme aldığı "Kıbrıs Zafere Doğru" nun yeni bölümleri merakla bekleniyor. TRT'den yapılan açıklamaya göre, Kıbrıs'ın Çanakkale Destanı olarak tarihe geçen "Erenköy Direnişi"nin ekranlara geleceği, dizinin çekimleri Kıbrıs'ta sürüyor.  Yeni bölümlerde, Erenköy Direnişi'nin tüm gerçekliği ve çarpıcılığıyla ekranlarda olacak. Ankara, İstanbul ve İngiltere’den vatanlarını savunmak için üniversite tahsillerini yarıda bırakıp koşan Kıbrıslı öğrencilerin ve mücahitlerin destansı direnişinin yanı sıra oyuncu Kemal Uçar'ın hayat verdiği Türkiye'nin ilk hava harp şehidi Kahraman Pilot Yüzbaşı Cengiz Topel'in yürekleri dağlayan tarihe geçiş hikayesi izleyiciyle buluşacak.