HAYATİ TEHLİKEYİ ATLATTI

Yeşilçam’ın 80 yaşındaki usta oyuncusu Ekrem Bora, hayati tehlikeyi atlattı. Şişli Hastanesine 11 Mart'ta hastaneye kaldırılan Ekrem Bora, sağlık durumunun iyiye gitmesi sonucu servise çıkarıldı.
Ünlü oyuncunun hayati tehlikeyi atlattığını belirten doktorlar, Bora'da kalp yetmezliğine bağlı akciğer ödemi, diğer bir deyişle sıvı toplaması bulunduğunu ve bu tabloya solunum sıkıntısının eşlik ettiğini belirttiler.  Tedaviye başladıklarını, Bora'nın idrar çıkışının istenilen seviyede olmadığını ve cihaz yardımıyla idrarın dışarı atılımının gerçekleştirildiğini, normal seviyeye getirildiğini anlatan doktorlar  "Şu anda ilaç tedavisi sürüyor ve solunum sıkıntısı da solunum desteği ile rahatlatıldı. Dün yoğun bakımdan normal servise alındı. Hayati tehlikeyi atlatmış durumdayız. Bir kalp hastası nasıl takip ediliyorsa öyle izleyeceğiz." Dediler.

AYLİN’İN GÖZYAŞLARI
HİT 70’ler adını taşıyan yeni albümünde Türk Pop Müziği’nin unutulmaz şarkılarını bir araya getiren Pınar Aylin, albümün ikinci klibini ‘Bana Yalan Söylediler’ şarkısına çekti.
Sözleri Fikret Şenes’e, bestesi José Feliciano’ya ait eşsiz şarkının klip çekiminde duygusal anlar yaşayan Pınar Aylin, gözyaşlarını tutamadı. Aylin “ Şarkıyı üst üste dinleyip söylerken o kadar büyük bir duygu yoğunluğu yaşadım ki, kendimi tutamayıp ağladım. Bu şarkının bana olduğu gibi herkesin içine dokunan çok özel bir yere sahip olduğunu düşünüyorum” dedi.

BİRİNCİ OLDU
Yazın California'da gerçekleşecek olan Festival’de  konser verecek olan Aydilge, organizasyon tarafından çekilen belgesele de konuk olup, Türkiye'de rock müzikle ilgili deneyimlerini paylaşacak.
 Amerika'nın en çok tıklanan video müzik sitelerinden Makeastar tarafından düzenlenen ve dünyanın farklı ülkelerinden müzisyenlerin kıyasıya rekabet ettiği yarışmada, Amerika'nın önemli prodüktörleri tarafından elenen yarışmacılar, son üç turda halk oylamasına tabi tutuldu. Her üç aşamayı da önde bitiren Aydilge'nin ‘Geri Dönmem’ klibi, dünyanın farklı ülkelerinden gelen oylarla tüm rakiplerini geride bıraktı ve yarışmanın birincisi oldu.

EKSİKLER BİTMİYOR
İkinci evliliğini Funda Zeynep Ekincioğlu ile yapan oyuncu Sinan Albayrak, geçtiğimiz günlerde  alışveriş turuna çıktı. El ele objektiflere takılan çiçeği burnunda çift, "Yeni evimiz için mobilya bakıyoruz. Eksikler bitmiyor" dedi.

SULTANA BÜYÜK İLGİ
"Bir Zamanlar Osmanlı: Kıyam" adlı dizinin galasında Türkan Şoray fırtınası esti. Dizide rol alan Yeşilçam'ın Sultan'ı, davetlilerin ve gazetecilerin ilgi odağı oldu.
City's'de yapılan galaya katılanların imza alabilmek ve fotoğraf çektirebilmek için yarıştığı Şoray, "Bana gösterilen ilgiden dolayı çok gururluyum" dedi.

RÜZGAR GİBİ ESİYOR
Mütevazi kişiliği ve muhteşem yorumuyla müzik dünyasının en sevilen şarkıcıları arasında yer alan Rüzgar Yılmaz, Kadıköy’ü sallıyor.
Kendine has yorumuyla dinleyenlerini adeta mest eden özgün müzik sanatçısı Rüzgar Yılmaz, yeni albümü için şimdiden kolları sıvadı.
Her hafta Cuma ve Cumartesi akşamları Kadıköy’de bulunan Kırmızı Cafe Bar’ da sahne alan başarılı şarkıcı Rüzgar Yılmaz, hayranlarına keyifli saatler yaşatıyor.

ŞİMDİ SIRA BENDE
Yıllarca birçok sanatçının albüm yönetmenliğini yapan İstanbul Radyosu Türk Halk Müziği Gençlik Korosu Ses Sanatçısı Umut Ünal, şimdi de kendi albümünü piyasaya çıkarmaya hazırlanıyor.
Şirinevler’de bulunan kendi şirketleri  Fly Müzik etiketiyle müzik marketlerdeki yerini alacak olan albümünün büyük ses getireceğini iddia eden Umut Ünal, ‘Albümde bir birinden güzel eserler yer alıyor. Dinleyenler adeta kendinden geçecek’ diyor.

KIZIM ETKİLENİYOR
Adı kendi dizisi Arka Sıradakiler’de de rol almış olan Gülşah Küçükyıldız’la aşk dedikodularına karışan Hamdi Alkan, eşi Canan Hoşgör’den boşanıyor haberlerine yorum yaptı; “Boşanma haberimizin arkasında inanın bu aldatma dedikoduları yatmıyor, benim küçük bir kızım var ve en çok o bu haberlerden etkileniyor” dedi. Alkan, “Şu an eşimle bir bekleme döneminde olduğumuz doğru. Doktor danışmanlarımız bunu yapmamızı ve biraz beklememizi uygun gördü’ dedi.

YENİ DİZİ ÇOK BEĞENİLECEK
Son olarak “Karadağlar” da kamera karşısına geçen Erdal Özyağcılar, şu sıralar “İki yaka bir Sinan” isimli dizi için son hazırlıkların yapıldığını dile getirdi. Özyağcılar ‘Dizi öyküsü yine bir önceki gibi Makedonya da geçen bir göç hikayesi olacak ve Ayvalık, Midilli arasında geçecek. Güzel bir proje olacak bu anlamda keyifliyim” diyerek izleyenleri ekranlara kitleyeceğini de sözlerine ekledi.

AŞK NE ZAMAN AŞK OLUR
Nil ANKA
Aşk ne zaman ya da kime karşı duyulunca aşk olur veya aşk hissedildiğinde olması gereken ne olmalı? Bu hafta ki yazımı bu sorulara aradığım cevaplar oluşturuyor böylece.
Hep tartışılmıştı, aşk nedir;? sevgi nedir? bir çok kılıf veya tanımlama uydurmuşuzdur yaşadıklarımıza ya da yaşamak istediklerimize bağlı olarak.
Kimi zaman acı kimi zaman mutluluk. Hepsini ağır bastıran ortak tanımlama, aşık olan kişinin yüzünde her şeye karşı hiç bitmeyen o anlamlı anlamsız gülümseme sanırım.
Mutluluk mu? Hayır. Etkilenmiş olmanın verdiği kısa bir bilinç kaybı diyorum ben. peki bu duygu içinde seks arzusu barındırıyor mu? İşte bu noktada yeniden soruyorum. Aşk nedir?
Karşı cinse duyulan arzu isteklerinden öte bir boyut kazanıyor şimdi aşk. Bir maneviyat. Bir hemcinse, bir hayalete, veya herhangi başka bir şeye..
Aşk  kişideki belli bir noktaya dokunmuşsa eğer, herhangi bir şeye karşı duyulabilecek yogun beğeni, bir anlamda kendimizle aynılık hissettiğimiz en çoşkulu doruk noktası..
Ve bir noktamıza dokunan herhangi bir şeye aşk besleyebiliyorsak, o halde, herkesten herşeyden önce ve herşeyden ve herkesten sıyrılmış olarak bizi bizde uyandıracak bir duygu arayışımızın nedeni aşk. Ve bu nedenin sonucu : kendimiz..
Yani o yoğun beğeni duygumuz bir anlamda kendimize duyduğumuz hisler..
Bir bayandan, bir erkekten veya maddeleşmemiş olan bir şeye aşk duymak bendeki alt egoya hitap ediyorsa çekmiştir..
Elbetteki seksapellik barındıran duygular benim aşk diye bahsettiğim boyutun farklı bir noktası..
Bedensel arzulardan öte ruhsal tatminde aşkı ele aldığım için başkalarında aradığımız kendimize, herhangi bir beden cinsiyet ya da ruhani varlıkta olunca o kısa bilinç kaybı yaratan, huzuru, çoşkuyu, tatmini yaşarız..
Aşk başka şeylerde ki öz benliğimizdir diyorum ve ekliyorum, aşık olunca klendimizi kaybetmeyiz.. Kendimizi buluruz.. Neye neden aşık olduğumuzu düşünmeden önce eğer bu yüce keşfedişi yaşıyorsak, ne mutlu diyorum..
Korkmadan haz ile yaşamakta, aşkı bulmuş kişilerin haklı gururu olmalı..
Kendinizi bulduğunuz nice aşklar dilerken, en mutlu olacağınız sevgiyi de yaşamanızı diliyorum...