RÖPORTAJ: MURAT FIRAT

Müziğimizde 90’lar denildiği zaman ilk aklımıza gelen isimler “Bendeniz, Memedim Zeynep, Kerim Tekin” gibi önemli sanatçılarken, 2000’li yıllar dediğimizde ise “Gidersen” ve “Kurşun” albümleriyle müzik severlerin büyük beğenisini kazanan Cüneyt Tek’tir. Uzun süren sessizliğini “Aşkım” şarkısıyla bitiren yakışıklı sanatçı, “son iki albümün tanıtımı konusunda başarısız olduğunu, ayrıca rahmetli babasına duyduğu özlemle yazdığı şarkıyı ve mutlu bir aile özlemini” bizlerle paylaşıyor.

Sanatçı Cüneyt Tek’i Türk halkı çok sevdi ama ışıklar sönünce Cüneyt’in hayatına kimse şahitlik edemedi! Evdeki Cüneyt nasıl bir insandır?

Sakin huzurlu bir hayatı seviyorum. Erken uyanmaya çalışırım kahvaltının mutlulukla bir alakası olduğuna inananlardanım. Kahvaltımı yaptıktan sonra mutlaka ruhuma iyi gelecek bir kitap okur güne öyle başlarım. Kendimle kalıp ruhumu dinlendirmek, doğanın sesini dinlemek ve sessizliği deneyimlemek işimi daha iyi yapabilmem için güç bataryalarımdır.

“Aşkım” single şarkınız nasıl ortaya çıktı? Kimler teşekkürü hak etti?

Menajerim-yapımcım Doğucan Ünüvar, klip yönetmenim Gökhan Fırat ve Vasso başta olmak üzere çok kişinin emeği geçti hepsine sonsuz teşekkürler.

 “Aşkım” şarkınız dinleyicilerden ne gibi dönüşler alıyor?

“Aşkım” şarkımız sevenlerin birbirlerine seslenişi oldu. 

“Aşkım” şarkınızın klip hikayesi nedir?

Klibimizin klasik ama her devir insanları ilgilendiren bir hikâyesi var; AŞK!
Ve aşkın kirlenmemiş en temiz hali.

“Annenle Tanıştırmışsın” şarkısının özel bir hikâyesi var mı?
Benim değil ama çok sevdiğim bir arkadaşımın bire bir başından geçmiş bir hikâyedir. “Annenle Tanıştırmışsın” şarkısı o kadar güzel anlatıyor ki hikâyeyi, üzerine diyebileceğim en güzel şey “hikâyeyi şarkının kendisinden dinlemek”. Sözler her şeyi anlatır ama melodilerle birleşince sihir gibi insanın kalbine işler.

“Baba Ellerim Aynı Senin Gibi”

İlham hangi zamanlarda geliyor? 

İlham dışarıda ki gereksiz seslere kulağımızı kapatıp kendi içimizde ki sese ve duygulara kulak verdiğimizde gelir. Bethofen’in dediği gibi “İçindeki sese kulak vermeye başladığında içindeki ses şarkı söylemeye başlar”.

 “Gidersen” ve “Kurşun” albümlerinizle piyasada kalıcı olacağınızı kanıtladınız ama “Çünkü Aşk” ve “Nazar Boncuğu” albümlerinizle yeterince dinleyici kitlesine ulaşamadınız! İlk 2 albümle son 2 albüm arasında ne gibi tanıtım eksiklikleri yaşandı?

Son iki albümde tanıtım ve reklam işleri internet dünyasına taşındı, sanırım o tarafta biraz eksik kaldık.

En sevdiğiniz şarkı ve nedeni?
Babamın vefatından sonra yazdığım şarkı:
Baba ellerim aynı senin gibi
Çayı demledim sevdiğin gibi
Sen gittin ben deli gibi
Seni çok özlüyorum

Sanatçılığınızla ilgili hayranlarınızdan sık sık hangi cümleleri duyuyorsunuz?

Sizi daha sık görmek istiyoruz. Bizi sesinizden mahrum etmeyin.

Yeni çıkış yapan sarkıcılardan kimleri takip ediyorsunuz? Genç şarkıcılara öneriniz var mı?

Birçok isim var beğenip takdir ettiğim.
Bu işin formülü hayân ile yapmak ve asla uzun süre ara vermemek! İşine, kendine ve müziğine yatırım yapmak önemli.  

Genel olarak sanatçıların müzik dışında ekstra meslekleri de oluyor Peki sizin 2. mesleğiniz var mı?

Evet, benim de 2. bir mesleğim var. Sinema-Reklam sektöründe seslendirme yapıyorum, en az şarkı söylemek kadar beni mutlu ediyor. 

“Şiddet Korkakların İşidir”

Kadına şiddet konusu sadece ülkemizde değil dünyada da durmadan artan iğrenç bir olay! Erkek şiddetinden korunmak için kadınlara ne gibi tavsiyelerde bulunursunuz?

Atasözlerimiz çözümü de beraberinde veriyor: “Yaptıklarım yapacaklarımın teminatıdır”. Seçimler bizim elimizde erkek-kadın hepimiz için aynı şey geçerli saygı ve sevgi ilk bakacakları şey bu olmalı. 

Peki, siz hayatınızda bulunan kadına “Sözle, maddiyatla, ihanetle ve darp etmeyle” şiddet uyguladınız mı?

Asla ve asla çünkü şiddet korkakların işidir! Sevgiyle bakabilmek saygı ile yaklaşabilmek kişinin önce kendini sevmesi ve kendine saygı duyuyor olmasından geçer, ben babamdan bunu gördüm nur içinde yatsın “konuşmanın ve sevginin çözemeyeceği hiç bir şey yok” derdi.

Yeşilçam starlarının evlenmesi itibar kaybettirirken günümüz yıldızlarının evlenmesi kariyerlerinde ivme kazanmalarına yol açıyor, sanat camiasındaki evlilikleri samimi buluyor musunuz? Cüneyt Tek ne zaman dünya evine girecek? Bebek hasreti çekmiyor musunuz?

Samimî olanlar sonsuza dek devam ediyor. Evet, artık bir çocuk sahibi olmayı bende çok istiyorum ama gerçek ve sonsuz aşka inanıyorum bu yüzden hala bekârım ama umudum var. (Gülüyor)

Yaş-Boy-Kilo: 39-173-73

Burcunuz: Kova
Tuttuğunuz takım: Galatasaray
Ne tür müzik dinlersiniz: Ruhumu Dinlendiren
Şu an ruhunun olmak istediği yer: Orman
Fobilerin – Hobilerin: Kitap Okumak-Öğrenmek
En büyük hayaliniz: Bütünüme Erişmek
Beğendiğiniz ve Beğenmediğiniz huyunuz: Hem Sevdiğim Hem de Sevmediğim Huyumdur “Ya Hep Ya Hiç”

Sizi en mutlu eden iltifat hangisi: Huzur Veriyorsun