1.000 ‘e Yakın Sanat Eseri Bu Fuarda Sanatseverleri Bekliyor

ÇAĞDAŞ SANAT FUARI: ARTCONTACT ISTANBUL

İstanbul, bu yıldan itibaren yeni bir uluslar arası çağdaş sanat fuarına daha ev sahipliği yapacak. ArtContact İstanbul Yedi yıldır Başkent’te ArtAnkara Çağdaş Sanat Fuarı’nı düzenleyen ATİS Fuarcılık tarafından organize ediliyor. Genç sanatçılara önem vermenin yanı sıra kamusal alanda sanat çalışmalarını ve uluslar arası işbirliklerini hedefleyen fuarda, aralarında Mehmet Aksoy, Devrim Erbil, Bedri Baykam, Ertuğrul Ateş, Prof. İsmail Ateş, Metin Yurdanur’un da bulunduğu yerli, yabancı bine yakın sanatçının eserleri, Avrasya Gösteri ve Sanat Merkezi’nin 10 bin metrekare kapalı, 5 bin metrekare açık alanında sergileniyor. Covid pandemisinin farklı boyutlarıyla işlendiği dikkat çekici projelerin de yer aldığı fuar kapsamında söyleşiler, paneller, konserler de düzenlenecek. 

31 Mayıs günü İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu tarafından açılan fuar 6 Haziran akşamına kadar açık olacak.

Mürüvvet Durak’da katılıyor

Önce Vatan Gazetesi ve Toprak Okulları Derneği tarafından gerçekleştirilen Altın Fırça Ödülleri Resim Yarışmasındaki jüri üyelerimizden Mürüvvet Durak’da sergiye davet edilen sanatçıların arasında yer alıyor. Balaban ve  Gala Galeri’nin Sanatçılarından olan Mürüvvet DURAK, etkinliğe dört adet eseriyle katılıyor. İki metrelik eserlerinden “Medeniyetler Şehri Istanbul” adlı eseri, “Etnik Ifadeler” adlı eseri ve “ Anadolu Kadınları serisi” eserleriyle sanatseverlerinin beğenisine sunuyor.

Sanatçımız çok yakında (28 Haziran) Efes Müzesi Hikmet GÜRÇAY Sanat galerisindeki “Artemis'in İzinde” adlı kişisel sergisini de açma heyecanı ile gece gündüz çalışmaya devam ettiğini söyledi.. 

ArtContact İstanbul Açık ve kapalı alanları, sağlıklı iklimlendirme sistemi, 16 metre tavan yüksekliğiyle, böylesi bir etkinlik için ideal mekanlardan birisi olan Avrasya Gösteri ve Sanat Merkezi’ndeki fuar, hafta sonu yasakları devam ederse 4 Haziran, etmezse 6 Haziran’a kadar, 10.00-20.00 saatleri arasında ziyaret edilebilecek. 

--------------------------------------------------

Bir Hakan Eren Klasiği Daha Müzikseverlerle Buluştu.

“Bir Zamanlar 6” 

Bugüne dek yüzlerce plakta kalmış şarkıyı yeniden hayata geçiren “Bir Zamanlar” serisinin altıncı albümü “Bir Zamanlar 6” geçtiğimiz gün Ossi Müzik etiketiyle müzikseverlerle buluştu.

22 Şarkı 22 Şarkıcı  

Bir dönemin portresini şarkılarla çizen “Bir Zamanlar 6” albümünde Seyyal Taner, Nükhet Duru, Nil Burak, Coşkun Demir, Işıl Yücesoy, Neco, Attila Atasoy gibi 22 popüler müzik yıldızı 22 unutulmaz şarkısıyla bir araya geldiler. Hakan Eren’in prodüktörlüğünde hazırlanan albümün sürprizi ise 70’li, 80’li yıllarda kaydedilmiş; ama plak olarak yayınlanmamış olan Füsun Önal, Selma Güneri, Nesli Özsoy, Lale Belkıs şarkıları.

Bir Hakan Eren Markası

Kendisini yıllar öncesinden radyo programcısı olarak tanıyoruz. Bugün o; geçen yıllar boyunca edindiği bütün deneyimlerini, titiz arşivciliği sayesinde kaybolmaya yüz tutmuş olan şarkı ve şarkıcıları 40 yıl sonra tekrar günümüz kuşağı ile tekrar buluşturmayı başarmış bir prodüktör. Kurmuş olduğu Ossi müzik bünyesinde 70’li 80’li 90’lı yılların hit şarkı ve şarkıcılarını tekrar bizlerle buluşturarak gelecek kuşaklar için de dijital bir dökümanter bırakmayı başarıyor… Ben Yaşar Şenyüz olarak müziğe ve sanata bu kadar gönül veren sevgili Hakan Eren’I ayakta alkışlıyorum. Bana göre o çalışkanlığı ve işleri en pratik şekilde çözebilme yetenek ve zekası ile Türkiye Devletinin Kültür Bakanlığı koltuğuna en çok yakışacak isimdir. Kimbilir bir gün orada da görürsek ne kadar güzel olur…

--------------------------------------------------

Gazeteci İbrahim Konar Kitabının Gelirini Hayır İşine Kullandı

50 Ad Tekerlekli Sandalye Bağışladı

Gazeteci İbrahim Konar bir süredir sosyal medya hesabından çeşitli alanlardaki isimlerle gerçekleştirdiği söyleşilerden elde ettiği gelir ile elli adet tekerlekli sandalye alarak, Engelsiz Yaşam Vakfı aracılığıyla ihtiyaç sahiplerine ulaştırdı. İbrahim Konar’a ünlü sanatçılar Yılmaz Morgül ile Hilal Özdemir’de destek verdiler.

Engelsiz Yaşam Vakfı ile Kanal D Haber muhabiri İbrahim Konar “Sosyal Sorumluluk” alanında ortak bir çalışmaya imza attılar. Bir süreden beri sosyal media hesabından “Sosyal Medyadan Sosyal Hayata” adlı söyleşilerini gerçekleştiren Gazeteci İbrahim Konar bu söyleşilerde çeşitli alanlarda çalışan isimlerle ilgi çekici sohbetler gerçekleştiriyordu.

Söyleşilere katılan konukların yanı sıra söyleşileri sosyal medyadan takip eden takipçilerinin bağışlarıyla elde edilen gelir ise engelliler için engellerin ortadan kalkmasına vesile oldu. Elli adet tekerlekli sandalye satın alan İbrahim Konar, Engelsiz Yaşam Vakfı Başkanı Atilla Kaplakarslan ile işbirliği yaparak ihtiyaç sahiplerini belirlediler ve bugüne kadar Türkiye genelinde elli tekerlekli sandalye ihtiyaç sahiplerine ulaştırıldı.

Engelsiz Yaşam Vakfı’nın Akatlar’da bulunan merkezinde bir tören basın toplantısı ile tekerlekli sandalyelerden bir bölümü Beykoz Engelliler Derneği başkanı Hasan Polat’a teslim edildi. Basın toplantısına ünlü sanatçı Yılmaz Morgül ile aynı zamanda Engelsiz Yaşam Vakfı İstanbul Anadolu Yakası Temsilcisi olan Hilal Özdemir ve yönetim kurulu üyeleri de katıldılar. Yılmaz Morgül ve Hilal Özdemir yaptıkları konuşmalarda “Haberci İbrahim Konar örnek bir davranış gösterdi ve mesleğine yakışanı yaptı” dediler.

“Ailemde engelli bireyler var”

Gazeteci İbrahim Konar kendisine destek veren Engelsiz Yaşam Vakfı’na teşekkür ederek “Benim de ailemde engelli olan bireyler var. Engellilerin içinde bulundukları zor şartları gayet iyi biliyorum. Sosyal medya hesabımdan yaptığım söyleşilerde rozet satın alarak katkı yapan katılımcılar ve söyleşi yaptığımız isimlerin bağışları ile bunu gerçekleştirdik. Bir gazeteci olarak engelli bireylere bir nebze de olsa faydalı olduğum için mutluyum” dedi.

Söyleşilere konuk olarak katılan ve bağışta bulunanlar;

  •  Cihan Şahlan                       
  •  Nedim Şahin (Baruthane Pilavcısı)
  •  Mustafa Şapaloğlu                
  •  Cihan Aktaş                           
  •  Adem Aktaş                         
  •  Rıdvan Kocaman                 
  •  Av.Mehmet İhsan Kalkan                 
  •  Ayla Sözüöz                           
  •  Elif Güveyler (Pilot)                        
  •  Zerrin Kara                          
  •  Şaban Palabıyık                  
  •  Pınar Erbaş (Show Haber Spikeri)                            
  •  Birol Uçan                     
  •  Mustafa Feralan                        
  •  Mehmet Mert (Gazete Damga Genel Yay. Yön)                   
  •  Fahrettin Uzun (Yönetmen)
  • Elif İstanbullu
  • Veysel Yıldız
  • Victoria İshakhanova (Saç Dedektifi - HDC Exclusive)
  • Beste Naz Süllü
  • Mehmet Yapar (Kırmızı Bisikletim - Sosyal Medya Platformu Kurucusu)

--------------------------------------------------

Müsait Zamanda Gelmiyordu Aşk

Diş Hekimi Işıl Başkalem ilk kitabı olan Müsait Zamanda Gelmiyordu Aşk isimli Kitabını Çıkardı

Diş Hekimi Işıl Başkalem 3 şiir kitabının ardından yeni romanıyla okuyucularıyla buluştu.Başkalem yeni romanı ile ilğili, "Müsait Zamanda Gelmiyordu Aşk, isimli romanımda, çocukken komşulara gönderilip,"Müsaitseniz, akşam annemler size gelecekler" diye gönderildiğim günleri anımsamıştım. Ela ve arkdaşı Nehir'in çok sıkı fıkı dostluklarında gelişen olaylar zincirinde, Ela nihayet evlilik kararı alır. Ancak çok önemli bir ameliyat olması gerekmektedir.Şu an hazırlamakta olduğum yeni romanım "Mavi Saksağan'dan Hayat Dersleri" ise her satırında kendinizden bir şeyler bulacağınız, bazen sevinip bazen ağlayacağınız satırlarla doludur.Ayrıca üç şiir kitabım vardır. "Biliyorum, Sonsuza Dek Sürmese De..." isimli şiir kitabımda ise bazen bir anı dondurarak, bir çiçeğin özünün damlaması gibi duygulara dokundum" dedi.

--------------------------------------------------

Onur Akay Efsane İsimlerin Bilinmeyen Sırlarını Yazdı

 “Görmeden Sevmek” isimli kitabı çıktı!

Türk sanat müziği sanatçısı Onur Akay’ın, “Görmeden Sevmek” isimli şiir, anı ve röportaj kitabı çıktı. Kitapta yer alan Zeki Müren, Ajda Pekkan, Gönül Yazar ve Orhan Gencebay gibi çok sayıda efsane isimle ilgili bilinmeyen sırlar, okuyucuyu şoke edecek.

Yaptığı özel röportajlarla adından sıkça söz ettiren ses sanatçısı ve yazar Onur Akay, otuz yıldır yazdığı ve TRT repertuvarında yer alan şiirlerini, bestelerinin notalarını, fotoğraflı anılarını ve efsane isimlerle yaptığı özel röportajlarını, “Görmeden Sevmek” isimli şiir, beste, anı ve röportaj kitabında topladı. Geçtiğimiz 2020 yılının Ağustos ayında konservatuvar öğrencileri için “Türk Musikisinde Makamların Oluşması ve Seyir Tekniği” isimli bir ders kitabı da çıkaran Akay, 2021 yılında ise “Görmeden Sevmek” isimli bu kitabını okuyucu ile buluşturdu.

ZEKİ MÜREN’İN BİLİNMEYENLERİ GÜN YÜZÜNE ÇIKTI!

Billur Yayınları’ndan piyasaya çıkan kitabın kapak tasarımını gazeteci ve yazar Yusuf Karahal üstlendi. Onur Akay, “Görmeden Sevmek” isimli kitabında, Sanat Güneşi Zeki Müren’in özel hayatından sırlarına, bestelerinden ölümüne kadar birçok yanlış bilinen ve bilinmeyen detayı, efsane isimlerle yaptığı ve hiçbir yerde yayımlanmayan özel röportajları ile gün yüzüne çıkardı. Kitapta yer alan Ajda Pekkan, Orhan Gencebay, Gönül Yazar, Zeki Müren, Müzeyyen Senar, Behiye Aksoy, Safiye Ayla ve Münir Nurettin Selçuk gibi çok sayıda efsane sanatçı ile ilgili bilinmeyen sırlar, okuyucuyu şoke edecek.

Yirmi yıldır üzerinde çalıştığı kitabın önsözünü TRT sanatçısı Cengizhan Sönmez yazarken, sunum yazısını ise 2000 yılında büyük şair Cemal Safi yazdı. Kitapta Onur Akay’ı Müzeyyen Senar, Avni Anıl, Semahat Özdenses, Prof. Dr. Alaeddin Yavaşça gibi efsane isimler anlattı.

Onur Akay, her satırında sizlere nostaljinin dokusunu hissettirmeye çalıştığı “Görmeden Sevmek” isimli bu kitabında, sizleri musikinin en güzel yılları ile buluştururken, sizleri Türk müziğinin altın dönemine doğru bir yolculuğa çıkarmayı ve bir döneme ölümsüz eserleri ile damgasını vurmuş bu büyük sanatçıların bilinmedik yönlerine de ışık tutmayı hedefliyor.

--------------------------------------------------

Marka Projelerinin Ünlü Dış Cephe Mimarı Sonay Kaleli

YENİ YAPILARDA DAHA ÇOK YEŞİLE İHTİYAÇ VAR

Cemiyet hayatından da yakından tanıdığı Ünlü Dış Cephe Mimarı Sonay kalelinin ev kapanması sırasındaki yeşil hasreti bütün mimari bakış açısını değiştirdi. Güzel mimar pandemi sırasında evinde geçirdiği günler boyunca bir çok mimari proje fikirleri geliştirmiş ve bu fikirlerin içinde en çok ta yeşile ve doğaya olan hasreti nedeniyle yeni projelerinde modern mimari ile doğa konseptini bir araya getireceği fikirler üzerinde yoğunlaşmış. Yasakların kısmi de olsa kalkması sonrasında kendisini doğaya atıp spor yapan Sonay Kaleli ‘Bu pandemi döneminde evlerimizde tutuklu hayatı yaşamak zorunda kaldık ama ben bu dönemi oldukça verimli geçirdim, yaşadığımız bu pandemi korkusu dilerim ki bende olduğu gibi tüm meslektaşlarımda da bir empati duygusu yaratır, yaptığımız mimari projelerde yeşile ve doğaya daha fazla yer ayırırlar. Bence bu pandemi hepimize doğanın kıymetini bir kere daha hatırlattı ve biz mimarlar da bundan gerekli dersi almamız lazım, yeni projelerde daha çok yeşile ihtiyaç var diye düşünüyorum… dedi

--------------------------------------------------

Sertap Erener’den

30 Şarkıyı Bir Araya Getiren Albüm …

Sertab Erener, 30 yıllık müzik kariyerinde biriktirdiği şarkıları 'Her Dem Yeşil' projesiyle yeniden seslendiriyor. Kariyerindeki unutulmaz eserlere yeni bir soluk getirecek olan Sertab Erener, ilk olarak 'Sakin Ol' şarkısı ile projeyi başlattı. Sözü; Sezen Aksu, bestesi; Uzay Heparı & Sezen Aksu’ya ait olan şarkının yeni versiyonunda düzenlemede Ozan Yılmaz, Gitarda Gültekin Kaçar yer aldı. 

“HER DEM YEŞİL”in tasarım direktörü Uğurcan Ataoğlu, konsept ve grafik tasarım Gülce Nur Ertopuz’a ait. Sakin Ol’u 28 Mayıs 2021 tarihinden itibaren tüm dijital platformlardan dinleyebilirsiniz. Sanatçı Her Dem Yeşil projesinden şöyle bahsediyor:

“İlk göz ağrısı “deyimi, bir sanatçının, onun ilk işinin yapım sürecindeki varoluşsal sancılarını ne güzel anlatıyor değil mi? Kendini anlamlandırmak, tanımlamak, sesini bulmak ne kadar zormuş meğer. İyileşmeyen kolitime rağmen başlamıştı albüm kayıtları. Konservatuarda öğrenciydim, kendi grubumun solistiydim, reklam müziklerinin sesiydim ve Sezen ile beraber onun vokalisti olarak sahneye çıkıyordum. Ailenin alkışlanan şarkıcısı, vokalisti, öğrencisi olarak öyle bir yük yüklemiştim ki omuzlarıma, albümün sonunu getiremeden hastanelik oldum bir kere daha. 

Şimdi geriye dönüp baktığımda ilk albümümün adının ‘Sakin Ol “olması baya ironikmiş aslında.   

Beni dinleyecek olanlara sesimi ispat etmem, ailemin gurur duyacağı bir albüm yapmam, öğretmenlerime şarkıcılığımı beğendirebilmem ve başarılı olmam bunların hepsi beni hiç de sakin biri yapmıyordu o zamanlarda.  

Bugün ilk albüme ait arşiv görüntülerini tekrar seyrettiğimde kendime, o kız çocuğuna bakıyorum ve teşekkür ediyorum beni ben yapan herkese ve her şeye…

--------------------------------------------------

Erol Evgin’den Mektubunuz Var

Türk pop müziğinin duayenlerinden Erol Evgin’in, “Sevdiklerim” isimli yeni albümünün 4. video klibi “Mektup” isimli şarkıya çekildi. Klip geçtiğimiz gün müzikseverlerle buluştu.

Hala mektup yazıyorum

 

Söz ve müziği Murat Evgin’e ait olan “Mektup” isimli şarkıyı, 9 şarkıdan oluşan “Sevdiklerim” isimli albümünde kendi duygularını da katarak yorumlayan Erol Evgin; “Günümüzde mektupların yerini emailler almış gibi görünse de roman gibi, şiir gibi edebi bir tür olan mektup, hayatımızda hep var olacak. Ben sevdiklerime özel günlerinde mektup yazmaya devam ediyorum” dedi.

--------------------------------------------------

Korcan Kol 50 Aileye Kumanya Yardımı Karşılığında

KLİPTE OYNAMAYI KABUL ETTİ

Özay ilk teklisi “Sen hiç Korkma “isimli şarkısı ile Selim Akar Music Entertainment etiketiyle tüm dijital platformlarda yerini alan klipte oynayan Korcan Kol 50 aileye kumanya yardımı sözü aldı. . Sözleri Yazgın Kaçak’a müzik ve aranjesi Osman Çetin’e ait olan “Sen Hiç Korkma “isimli şarkının yönetmen koltuğunda Selim Akar var.

Özay “Sen Hiç Korkma” adlı yeni şarkısında sanatçı Aydın Kurtoğlu vokalleriyle, ünlü oyuncu Korcan Kol ise klipte oynayarak sürpriz yaptı.  Korcan Kol’un klipte oynaması karşılığında bütçe yerine 50 Aileye kumanya yardımı yapılması şartıyla oynadığı öğrenildi. Özay Ordu’da Korcan Kol adına 50 aileye kumanya yardımında bulundu. Pdnd stüdyolarında kayıt edilen Özay ilk teklisi “Sen hiç Korkma” şarkısının Mix – Mastering çalışması Emre Kıral tarafından yapılırken Vokal koçluğu ise Fatih Ertür üstlendi.

 --------------------------------------------------

Spor Projeleri İçin Güç Birliği Oluşturdular

Ülkemizde futbolun gelişiminde alt yapı faaliyetlerinin önemini vurgulayan ve bu alanda başarılı çalışmalar gerçekleştiren Lig 34 organizasyonu yönetim kurulu başkanı Mert Paflak ve proje danışmanı Savaş Çam ile Uludüz Medya sahibi yapımcı Görkem Uludüz geçtiğimiz günlerde İstanbul'da gerçekleştirdikleri toplantı sonrasında yaptıkları ortak basın açıklamasında ülkemizdeki futbol altyapılarının gelişimi için güç birliği oluşturacaklarını ve yeni projelerde birlikte olacaklarını açıkladılar. Yeni projelerin startını yakın bir zamanda vermeye hazırlanan Mert Paflak ve Savaş Çam hedefleri hakkında konuştu:

'Ülkemizde futbolun gelişimi için altyapı çalışmalarının ne kadar önemli olduğunu hepimiz biliyoruz. Ne yazık ki bu alanda çok eksiklerimiz var ve biz bu eksikleri biliyor ve gidermek için bu projeleri gerçekleştirmek istiyoruz. Bu ülkenin geleceği olan gençlerimize sporda fırsat eşitliği sağlamak amacı ile uzun yıllardır başarılı çalışmalar gerçekleştiriyoruz. Yeni dönem çalışmalarımızda bu sebeple sevgili Görkem Uludüz ve Uludüz Medya ile anlaştık. Birlikte daha da güçlü olacağız. Sevgili Şeniz Ulusoy ve Evren Göz ile iki çok değerli ismi projemize kazandırdık ve çok güzel bir ekip oluşturduk. Büyük ses getirecek projelere hazır olun.'

Aynı zamanda Uludüz Medya yapımcılığında Haziran sonu ulusal ekranlarda izleyicileri ile buluşacak Lig 34 organizasyonlarında 16 yaş altı genç futbolcular yeteneklerini gösterme fırsatını elde edecek.