Lys’ye (Lisans Yerleştirme Sınavı) girecek adaylar için heyecan en üst düzeye çıkmış durumda.

Adaylar için büyük önem taşıyan LYS onların geleceklerini belirleyecek bir sınav ve bu yüzden adaylar istedikleri üniversiteleri kazanabilmek için büyük emek sarf ettiler. 5 oturumda gerçekleşecek olan bu sınavın ilk oturumu bu hafta sonu 10 Haziran cumartesi günü Sosyal bilimler ile başlayacak.

Sınav takvimi şu şekilde; Sosyal bilimler sınavı (LYS-4) 10 Haziran Cumartesi günü saat 10.00'da, matematik sınavı (LYS-1) 11 Haziran Pazar günü saat 10.00'da, fen bilimleri sınavı (LYS-2) 17 Haziran Cumartesi günü saat 10.00'da, yabancı dil sınavı (LYS-5) aynı gün saat 14.30'da, edebiyat-coğrafya sınavı (LYS-3) ise 18 Haziran Pazar günü saat 10.00'da gerçekleştirilecek.

Bu zorlu sürecin artık sonlarına gelmiş olan adaylar artık daha çok soru çözerek bilgilerini pekiştirmek ve daha çok pratik yapmak üzerinde çalışmalar yapıyorlar.

Uzmanlar; öğrencilere aşırı stres yapmamalarını, sınavdan bir gün önce ders çalışmamalarını bu durumun onları daha çok strese sokacağını söylüyor. Ayrıca uzmanlar sınava girecek olan adayların uyku düzenine dikkat etmelerini ve beslenme alışkanlıklarını bozmamalarını öneriyor.

Çünkü ders çalışmak kadar aslında uyku ve beslenme düzeni de sınavda başarılı olmanın anahtarıdır. Artık sayılı zaman kalmış olan LYS için artık konu çalışmak yerine daha çok soru çözmenin ve bilgiyi pekiştirmenin bu zamanlarda en sağlıklı yol olduğunu da ekliyorlar.

Adayların bu sayılı sürede ders çalışırken kendilerini demoralize etmemelerini ve eğer çalışırken yoruluyorlarsa veya soruları çözemediklerinde strese kapılıyorlarsa kısa kısa molalar verip kendilerini rahatlatmaları gerekmektedir.

Bu zorlu sürecin sonunda aslında en önemli kısmında sınava girecek olan bütün adaylara başarılar dilerim.