Maç öyle bir başladı ki; 15 dakikada Alanyaspor, Fenerbahçe karşısında farkı ikiye çıkararak, Fenerbahçeli futbolculara şok etkisi yaşattı.

*    *    *

Alanyaspor taraftarlarının "Ūç ūç ūç" dediği dakikalarda Omeruo'nun kendi kalesine attığı gol Fenerbahçe'nin uyanmasını sağladı. Ardından Lens'in beceriyle getirdiği, Fernandao'nun attığı golle maça ortak oldu.

*    *    *

İlk yarıda Alanyaspor'un hızlı ve kontra ataklarla yakaladığı pozisyonları gole çevirememesi,maçın kaderini değiştirdi. Alanyaspor kaçırdıkça takım olarak moral motivasyonunu kaybetmeye başladığı dakikalarda, Susic'in maça müdahale etmemesi ciddi hataydı.

*    *    *

N'Sakala'nın Şener'e yaptığı hareket, Türkiye haricinde tüm dünyada kırmızı kart olarak değerlendirilirken Hakem Ali Palabıyık sarı kartla yetindi.

İkinci yarı Alanyaspor'un kondisyonunun azalması ve yedikleri gollerle moral bozukluğu yaşamasıyla birlikte, Fenerbahçe hücumda daha etkili olarak maçın genelinde oyuna hakim oldu.

*    *    *

Advocaat'ın elinde vicdanlı ve formanın hakkını veren Lens gibi bir oyuncu olmasaydı, şu an Advocaat'ın istifasını konuşuyor olacaktık. Lens bu akşam oynadığı futbolla yönetimi, Advocaat ve takımını kurtarmıştır.