LAHANALI KİŞ

Abone Ol

Merhabalar sevgili dostlar,

İçeriğinde ki vitaminler ve minerallerle çok faydalı bir sebze olan ''LAHANA''yı son elveda derken mutfaklarımız da kiş yapımı için konuk edelim.

İşte ''LAHANA''tüketmeniz için 10 neden;

- Güçlü antioksidan özelliğine sahip

- C vitamini deposu

- Bağışıklığı güçlendirir,hazmı kolaylaştırır.

-Bağırsak sağlığını korur.

-Zayıflamaya yardımcı olur.

-Göz sağlığını güçlendiriyor.

-Akne oluşumunu engelliyor.

-Kemikleri güçlendiriyor.

-Kalbi koruyor,kan basıncını düzenliyor.

-Toksinlerden arındırıyor.

Bu kadar faydalı bir sebzeyi bilinenin aksine farklı kullanalım..

Haydi o zaman tarife geçelim.

  • MALZEMELER:
  • KİŞ HAMURU:
  • 100 gr soğuk tereyağ (küp doğranmış)
  • 1 ad yumurta
  • 2 su bardağı (200gr) un
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • YAPIMI:
  • Unu eleyerek bir kaseye alın ve soğuk tereyağ ekleyerek parmak uçlarınızla ufalayarak un ve tereyağının kum gibi olmasını sağlayın.
  • Bu işlemi süratli yaparsanız tereyağ fazla erimeden kum halini alacaktır.
  • Yumurta ve tuz ekleyerek hamur haline getirerek toparlayın.Sert bir hamur olacaktır.
  • 20 dakika strech sarılı olarak buzdolabında dinlendirin.
  • Tart kalıbınızı tereyağ ile yağlayın.
  • Hamurunuzu strech yada yağlı kağıt arasında tart kalıbı boyutunda açın ve kalıbınıza yerleştirin.
  • Hamurun orta kısımlarını fazla kabarmaması için çatalla delin.
  • 175 derece de ısıtılmış fırında 10 dakika pişirin.
  • İÇ MALZEMESİ:
  • 1 büyük kase ince kıyılmış beyaz lahana
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağ
  • 3 yemek kaşığı krema
  • 1 kahve fincanı süt
  • 1 küçük çorba kasesi rendelenmiş kaşar peyniri
  • 1 küçük çorba kasesi küp doğranmış sucuk
  • Karabiber + Kırmızıbiber + az tuz
  • YAPIMI:
  • Bir tavaya zeytinyağımı alın ve orta ateşte ince kıyılmış lahanaları kavurmaya başlayın.
  • Lahanalar takribi 400 gr kadar olacaktır.
  • Lahanalar hafif yumuşamaya başlayınca ateşten indirin ve soğutun.
  • Bir tepsiye boşaltın.
  • Diğer malzemelerini ilave ederek karıştırın.
  • Tart hamurunun üzerine yerleştirin.
  • 175 derece de ısıtılmış fırında 20 dakika tekrar pişirin.
  • Ilık hale gelince servis tabağına alarak dilimler halinde ikram edebilirsiniz.
  • Afiyet olsun.
  • Sevgiyle...