Merhabalar,

Kış sebzeleri manav raflarında yerini aldığına göre bu hafta bu sebzelerin en görkemlisi ''BEYAZ LAHANA'' ile başlayalım.

Güçlü antioksidan özelliğine sahip,C vitamini deposu beyaz lahana,içeriğinde ki vitaminler ve minerallerle çok faydalı bir kış sebzesidir.

Yapılan yemekleriyle gözleri,cildi,kalbi koruduğu gibi,turşusuyla da müthiş bir probiyotik kaynağıdır.

Toksin maddelerin vücuttan atılması için muhteşem bir sebze olan ''BEYAZ LAHANA''yı tam da mevsimin de turşusundan,dolmasına,böreğine her şekilde tüketerek faydalarından mahrum kalmayın.

İşte BEYAZ LAHANA ile lezzetli bir tarif

  • MALZEMELER:
  • 700 gr ince kıyılmış beyaz lahana
  • 1 su bardağı rendelenmiş havuç
  • 1 ad orta büyüklükte kırmızı soğan (yarım ay doğranmış)
  • 2 kahve fincanı zeytinyağ
  • 3 ad yumurta
  • 150ml krema
  • 2 su bardağı un
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kuru nane
  • 1 paket kabartma tozu
  • YAPILIŞI:
  • Bir tavaya 1 kahve fincanı zeytinyağını alın ve orta ateşte ısıttıktan sonra ,kırmızı soğanı kavurmaya başlayın.
  • İnce kesilmiş lahanaları ekleyerek 5 dakika birlikte kapağı kapalı olarak pişirin.
  • Lahanalar yumuşamaya başlayınca havuç rendesini ekleyin ve tekrar kapağını kapatarak 5 dakika daha pişirin.
  • Bir tepsiye boşaltarak soğutun.
  • Üzerine kalan zeytinyağını,yumurtaları,kremayı,tuz ve baharatları ekleyin.
  • Un ve kabartma tozunu da ilave ederek karıştırın.
  • 28 cm çapında ki yuvarlak borcamı yağlayın ve karışımı içine boşaltın.
  • 175 derece de ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
  • İsterseniz yuvarlak kurabiye kalıbı ile keserek servis tabağına alın,isterseniz kare dilimler halinde keserek yerleştirin.
  • Orta kısımlarına arzuya göre ''ATOM''meze ,yada sade süzme yoğurt ile süsleyerek ikram edebilirsiniz.
  • Hepinize afiyet olsun.
  • Sevgiyle...