Kim Kimdir?

Hilal Öncel

Hilal Öncel İzmir’de doğdu. İlköğrenim ve lisenin ardından üniversite eğitimi için Celal Bayar Üniversitesi Sosyoloji Bölümünü tercih etti. Halen 3. Sınıfta eğitimini sürdürmektedir.  Aynı zamanda şu an açıköğretim Web tasarım ve kodlama eğitimi almaktadır. Hilal Öncel küçüklükten beri tiyatroya ve oyunculuğa hatta  Şarkı söylemek ve dans etmek de buna dahil genel olarak sahne sanatlarını sevmektedir. Asıl kariyer planlamasını oyunculuk üzerine kurmaktadır. Berna Ergin ajansta 2 aydır kamera önü oyunculuk eğitimi almaktadır. Kendine ve yeteneğine sonuna kadar güvenen Hilal Öncel bu konuda çevresinden ve hocalarından da çok güzel tepkiler almaktadır.  Hilal Öncel yakın zamanda birtakım projelerle izleyicilerin karşısına çıkacaktır. Hilal Öncel bu alandaki yeteneği , çalışkanlığı , kendine özgü tarzı gibi özelliklerinin yanında pozitif enerjisi , ışıltısı ve güzelliğiyle de dikkat çekmektedir. Tüm bu nitelikleriyle Hilal Öncel gelecekte de adını sıkça duyacağımız çok önemli bir isimdir.

Tuğba Özay

MSGSÜ İstatistik mezunu olan Tuğba Özay, lisans eğitiminin ardından Sermaye Piyasaları ve Borsa yüksek Lisansının yanı sıra Uluslararası Ekonomik Politiği alanında yüksek lisans derecelerine sahip olmuş olup şu an Yeditepe Üniversitesi Politik İktisat alanında doktora eğitimine devam etmektedir. Çeşitli aracı kurumlarda Analist, Portföy Yöneticisi, Araştırma Müdürü gibi pozisyonlarda görev almış olan Özay, şu an Icrypex Crypto Exchange’ de Strateji Geliştirme Müdürü olarak görev almaktadır. Uluslararası finans eğitimi sertifikalarının yanı sıra SPK Türev Araçlar ve  Düzey 3 sertifikalarına sahip olan Özay, ekonomi kanallarında (Bloomberght, Ekotürk, A Para ve diğer haber kanalları) ve çeşitli gazete/dergilerde (Ekonomist ve Para Dergisi) ekonomi yorumculuğu ve moderatörlük yapmaktadır. İş hayatının yanı sıra finansal okuryazarlık ile ilgili çalışmalarına da devam etmekte olan Özay, Türkiye çapında ve uluslararası düzeyde sosyal sorumluluk projeleri hayata geçirmiş olup çalışmalarına devam etmektedir. İngilizce bilen Özay, boş zamanlarını yüzerek, pilates yaparak ve at binerek geçirmeyi seviyor. Ekonominin yanı sıra özellikle uluslararası ilişkiler ve politika ile de ilgilenen Özay, kitap okumayı çok seviyor.  Tuğba Özay ekonomi alanındaki çok yönlü birikimi , kendine özgü yorumculuğu ve sunum özelliği gibi özelliklerinin yanında pozitif enerjisi , ışıltısı ve güzelliğiyle de dikkat çekmektedir. Tuğba Özay tüm bu nitelikleriyle gelecekte de adını sıkça duyacağımız çok önemli bir isimdir.

Burak Akdemir

1990 Yılında Malatya’da doğdu. İlk ve orta öğretimini ve lise öğretimini Malatya’da tamamladı. 2017 Yılında Malatya İnönü Üniversitesi Güzel Sanatlar Ve Tasarım fakültesi Müzikoloji bölümümü kazandı, burada ana dal şan eğitimi almakta ve şu an 4. Sınıfta öğrenim görmektedir. Malatya’da birçok festival, musiki derneği ve belediye konserlerinde sahne almış ve halen sahne almaya devam etmektedir. Ayrıca birçok tv programı ve yarışmasına katılmış ve şahsi olarak Malatya ve diğer illerde de sahne çalışmaları, konserler yapmaktadır. Son olarak 2020 yılı 13 Şubat tarihinde  “ Davetsiz Misafir “ adlı tekli single albümünü çıkarttı ve akabinde 2021 yılı içerisinde ard arda “ Sensiz olmuyor “ ve “ Sevmiştim “ adlı tekli single çalışmalarıyla müzik yaşantısına devam etmektedir. Burak Akdemir müzikteki yeteneği , kendine özgü yorumculuğu gibi özelliklerinin yanında pozitif enerjisi ve sahne hakimiyeti ile de dikkat çekmektedir. Burak Akdemir tüm bu nitelikleriyle gelecekte de adını sıkça duyacağımız çok önemli bir isimdir.

Galip AĞIRKAYA

Aslen Çankırı da doğmuş bir yaşında İstanbul a göç eden bir insan. İlkokul 4 de yaz tatilinde Ahşap oymacılığa yaz tatilinde başlayan. Okul serüveni bitince profesyonel olarak devam eden ve yaklaşık 13 yıl çalışmış ve teknoloji ilerleyince cnc makinesi çıkınca atölyesini kapatıp bir vilgül koyan. Yaklaşık 25 yıl bir kamu kurumunda çalışıp emekli oldu. Sonrasında yıllar önce virgül koyduğu ahşap oymacılığına geri dönüş yapıp tükenmeye yüz tutmuş meslekler arasında yer alan bu güzel sanat dalına yeni sanatkarlar yetiştirmeyi misyon edinmiş bir sanatçı. Arada kendi özgün ahşap oyma eserleri yaratırken haftanın her günü öğrencilerine mesleğini öğretiyor. Yıllar önce kendisinin mesleğinden elinden alan teknolojinin elinden bağımlılarını teker teker alarak bir nevi intikamını alıyor. (Çünkü gelen insanların birçoğu bağımlılık derecede İnternet düşkünü) Tabii ki psikolojik olarak da rahatlık veren bir sanat dalı olduğu için psikolojik problem yaşayan ve içki ve sigara bağımlıları da çok geliyor.

Gözde Durmuşlar

T.C Maltepe Üniversitesi Özel Eğitim ana bilim dalı Zihinsel engelliler Öğretmenliğı bölümünü 2013

yılında erken mezuniyet hakkı elde ederek başarıyla bitirdi. Öğrenimi boyunca Tohum Otizm

vakfı,Zihinsel Yetersiz Çocukları yetiştirme ve koruma vakfı (ZİÇEV) gibi özel eğitim kurumlarında stajyer

Öğretmenlik yaptı.2013 yılında Türkiye Spastik Çocuklar Vakfına bağlı olan Metin Sabancı özel eğitim

ve rehabilitasyon merkezinde "Uzman Özel Eğitimci" olarak görevine başladı. TSÇV'de ki görevini

haziran 2018 yılında noktaladı. Bu süre zarfında Cadde Life dergisinde özel eğitime dair yazılar

yayınladı.2019 yılında. Disleksi farkındalığı üzerine Meb ve bünyesinde eğitim seminerleri

verdi. Burada ki görevinden sonra özel bir merkezde Özel eğitim Öğretmeni olarak çalıştı. Özel

danışmanlık merkezlerinde ve özel ders alan danışanlarıyla çalışmaktadır. 2020 yılının kasım ayında

Özel Everest spor ve yaşam. Akademisinde “Özel Eğitim Öğretmeni” olarak göreve başlamıştır. Eğitim

seminerlerine katılarak çalışma hayatına ve mesleki gelişimine devam etmektedir. Gözde Durmuşar’ın Otizme dair ifadeleri ise şu şekilde : “ 8 yıldır özel gereksinimli çocuklar ve aileler çalışmaktayım. Yaşadıkları eğitisel ve sosyal problemleri gerek yakınen gerekse dolaylı olarak bilen birisi olarak daha çok çalışma yapmamız olduğu bilincindeyim. Çünkü otizm artık siz farkına varsanızda varmasanız da “buradayım” diyen ciddi bir olgu haline gelmiştir. TBMM ‘nin 2021 yılında açıklamalarında Türkiye de 1,5 milyon otizmli birey olduğundan bahsetmektedir. Ailelerle birlite bu sayı 4,5 milyonu bulabiliyor.2008 yılında 68 canlı doğumdan 1’nde otizm görülmekteyken,2021 yılında artık 54 canlı doğumda 1 otizm görülebilmektedir. İstatiksel olarak rakamlar somut bir şekilde bizlere gerçeği söylemektedir. Bu daha çok nitelikli eğitimcinin yetişmesi, nitelikli okulların kurulması ve otizmli bireylere erken tanı ve müdahale kapsamında daha çok çalışılması demektir. Otizm’in günümüzde tek çaresi erken tanı ve bilimsel dayanaklı bir eğitimdir. Bu sebeble işin uzmanlarının yetiştiği özel eğitim fakülteleri’ne daha çok önem verilmeli ve kaliteli eğitimin olanaklarının arttırılmasına olanak sağlanmalıdır. Otizm’in farkına varmak ve  kabul etmek yapılacak çalışmalara olumlu yönde katkı sağlayacaktır.

Medya Dünyası

Sınırı Olmayan Efsaneler

Avrupa Birliği Başkanlığının ulusal otorite görevini yürüttüğü Interreg- IPA Bulgaristan – Türkiye  Sınır Ötesi İşbirliği Programının ikinci teklif çağrısı kapsamında yürütülmekte olan CB005.2.23.007 sayılı ‘Legends Without Borders ’  ‘ Sınırı olmayan  Efsaneler ’ isimli projede 28/29/30 Nisan 2021 tarihlerinde  tanıtım gezileri adlı etkinlik 10 Türk katılımcı  ile Bulgaristan Burgas ilinde gerçekleştirildi. Dernek Başkan Yardımcısı  Mustafa FİLİZ yaptığı açıklama; Burgas Alef Derneğinin Koordinatörlüğünde Edirne Sınırötesi Kültürleri Araştırma Derneği  partner  olduğu bu projedeki faaliyetlerden olan gazetecilerin tanıtım gezilerinde, gazetecilerin yeni sınır ötesi turistik yerleri bizzat yerinde görüp tanıyarak yayınlarıyla kamuoyuna bu yerler hakkında bilgi vereceklerini,diğer ülkelerin önceki deneyimleri de gözönüne alındığında, bunun reklam için en etkili yöntem olduğunu görüldüğünü belirtti. Her iki ülkede bu efsane yerlerin basın mensupları tarafından yerinde görülerek  etkili bir tanıtımla gezme arzusunda olanlara da yeni ve ilginç gerçekleri doğrudan öğrenme fırsatı tanıyacağını ayrıca  tematik turlar gazetecilere tanıtım amacıyla yapılmış olduğunu, seyahat etme arzusunda olanlara da bu ilginç gerçekleri doğrudan kaynaktan öğrenme imkanı sağlayarak bu tematik yerlere seyahat etme arzularını da arttıracağını belirtti.. Programın ilk gününde     Sozopol kasabası ve Arkeoloji Müzesi ziyareti gerçekleştirildiği,ikinci gün   Primorsko kasabası Rapatoma Nehri,Aslan Başı,Beylik Taş Trakya kutsal alanı ziyaret edilerek son gün  Burgas ili liman alanında bulunan  Boyan Maga Anıtı ziyareti ile programımın tamamlandığını   belirtti.  Bu yayın , CCI Numarası 2014TC16I5CB005 olan Interreg-IPA Bulgaristan-Türkiye SÖİ Programı aracılığıyla Avrupa Birliği desteğiyle yayımlanmaktadır . Bu yayının içeriği tamamen  Edirne Sınırötesi Kültürleri Araştırma Derneği  sorumluluğundadır “Projeye, Interreg-IPA Bulgaristan-Türkiye SÖİ Programı aracılığıyla Avrupa Birliği tarafından eş finansman sağlanmaktadır.”

Duygu Ekinci Sosyal Sorumluluk Projelerine Devam Ediyor

Geçtiğimiz günlerde Yıldırım Mayruk Jübile Defilesinde fırtına gibi esen, güzelliği ve iddialı kıyafeti ile dikkatleri üzerine çeken aynı zamanda Show Tv de uzun zaman Model olarak yarışan ve şimdilerde dizi projelerinde yer alan Beyrut Asıllı, İzmir doğumlu güzel Manken DUYGU EKİNCİ yine dikkatleri üzerine çekmeyi başardı ... Muhteşem fiziği ve başarısı ile adından söz ettiren Model “Orda Bir Çocuk” adlı bir projede ve “Köy Okulları Yardımlaşma” derneğindeki başkanlığından sonra şimdi de UDF’de (Uluslararası Down Sendromu) Sponsorluk Genel kurul Başkanı seçilerek en iyi kalpli yardım meleği oldu. Özel hayatıyla ilgili konuşmayı sevmeyen Manken özel açıklamalarda bulunarak çok yakında özel hayatıyla ilgili ciddi, aynı zamanda radikal kararlar alarak hayatına farklı bir yön vereceğini açıkladı. Duygu Ekincinin radikal karar açıklamasından sonra o kişinin kim olduğu merak konusu oldu.  Hem sosyal sorumluluk projeleri hem özel hayatındaki gelişmeler hem de çalışmalarıyla Duygu Ekinci adını önümüzdeki günlerde çok sık duyacağız.

YASEMİN BOZKURT CANLI MASA PROGRAMIYLA UÇANKUŞ TV’DE!

Moderatörlüğünü usta gazeteci Yasemin Bozkurt’un üstlendiği ve yorumcu koltuğunda İlahiyatçı - Yazar Arif Arslan’ın yer aldığı tartışma programı Canlı Masa, 30 Nisan Cuma günü ilk bölümüyle UçanKuş Tv’de yayınlandı. Yusuf Güney’in konuk olduğu programda gündemdeki önemli konular masaya yatırıldı. Yasemin Bozkurt ve Arif Arslan, konularında uzman ünlü canlı yayın konuklarıyla UçanKuş TV ekranlarında yayınlanan ve artık fenomen haline gelen “Canlı Masa” programında hafta içi her akşam 20.30’da en güncel, en çok konuşulan ve en çok tartışılan olayları sizlerle buluşturup, yorumlayacak.

Kitap Dünyası

LADİN

Simge Baştak’ın Ladin adlı eseri Cinius yayınlarından çıktı. Ladin tanıtım bülteninde şu ifadelerle aktarılıyor : “ Uzun metraj  filmin içine düştüğümüz sandığımız , hayat denilen serüvende içimizden sahneler ararız aslında... Ladin ve Kiraz iki farklı koşullarda yetişmiş genç kızlar olsa da, birbirlerinin hayatına usulca dahil olurlar. Her insan gibi onlarında tek amacı vardır; mutlu olmak...  Ladin uzaktan bakınca, iyi bir ailenin ,iyi yetişmiş tek evladı olsa da ,içindeki hapishanede bir mahkumdur. Çocukluktan dayatılan kurallar,kaideler, aşırı müdahaleler onun gardiyanıdır.,Kiraz ise, bir o kadar mutlu olsa da ,hayatın acımasız savaşlarının cesur savaşcısıdır.  Mutluluğu hep içinde aramaktadır ve o yüzden pozitif bir tutum sergiler.Aile bağları oldukça kuvvetli olsa da, kararlarında da özgürdür. Peki ya aşk bu iki genç kadın için ne ifade eder? Kiraz aşkı için türlü fedakarlık yaparken, Ladin de durumlar nasıldır? Bir tek sahteliğe ve yalana tahammülü olmayan Ladin', i hayat neden yalanlarla sınamıştır? Mehmet, iyi bir psikiyatrist ve müzmin bekardır.  Psikolojiden anlaması,insanları tanıması ilişkiler de gerçekten işe yarıyor mudur?  Mehmet, bu hikayenin tam olarak neresindedir? Kadınları yeterince tanıyor,onları anlıyor mudur? Hayatında tüm taşları  yerine oturtunca,  temel kuvvetli mi oluyor, yoksa bir taş bile eksik olunca her şey yıkılıyor mudur? Peki ya eksik olan taş hangisidir? Mehmet ,bu hikayenin neresindedir? İçindeki karanlıkta kaybolan Ladin ise, hayatı nasıl yorumlayacak, hayat ona ne sürprizler yapacaktır?” Bu başarılı eseri mutlaka okuyun.

Yazar SİMGE BAŞTAK Hakkında

1981 Yılında İzmir 'de doğdu. Anadolu  üniversitesi Halkla İlişkiler ve aynı okulun İŞLETME bölümünden mezun oldu.(2006) 2010 yılında  SAHNE TOZU  Tiyatrosundan, Haldun Dormen 'den oyunculuk(workshop) eğitimi aldı. Aynı sene Sinematek 'DEN  Workshop senaryo tekniği eğitimi aldı. 2011 yılında ilk romanı ''UZAKTA KALANLAR'' okuyucularla buluşturdu. 2012 yılında Derin Sanat Tiyatrosunda hem organizatörlük hem yazarlık görevi üstlendi. 2013 yılında  ilk tiyatro oyunu '' İÇİMİZDEN BİRİ HÜSNÜ''  seyirci ile buluştu.  (Konak ve Karabağlar Belediyesi)  2015 yılında ikinci Romanı '' Her Mevsim Bir Umut''  okurlarla buluştu. 2017 Yılında Kaleme aldığı '' SAF-İ DURU'' İsimli komedi oyunu sergilendi.( Boyoz Akademi,Han Tiyatrosu,Toprak Sahnesi,çiğli Belediyesi'nde)  2018 yılında Ayhan Işık Okulundan senaryo eğitimi alırken, Riccon Üniversitesine bağlı Aile Danışmanlığı Sertifikası aldı. Aynı yıl  '' Kırmızı Balon'' sosyal sorumluluk projesi ( sokakta yaşayan çocuklar ) yararına yapılan kısa metraj Filmde Hamide Mete ile filmin , yazarlığını üstlendi. 2021 Yılında üçüncü romanı ‘’ LADİN’’ okurlarıyla buluştu. Doğa ve hayvan tutkunu olan Baştak, yaşamına İzmir’de , oyun metni yazarı ve roman yazarı olarak devam etmektedir.

Corona Günlükleri

Prof. Dr. Muhammed Emin Akkoyunlu’nun  Corona Günlükleri adlı eseri Pegasus Yayınları’ndan çıktı. Kitap tanıtım bülteninde şu ifadelerle aktarılıyor : “ Corona… Geri dönüp baktığımızda 2020'yi anlatmak için kullanılacak tek kelime bu olacak. Sonrası için de bir milat. Kaybettiklerimiz için üzüldüğümüz, sağlığımıza kavuştuğumuz için sevindiğimiz, hiç hastalanmadığımız için şükrettiğimiz bir yıl. Pandemi, corona, covid-19, maske, izolasyon, hijyen, hasta sayısı, turkuaz tablo… Hayatla aramıza mesafe koyduğumuz, rakamların hayatın kendisinden daha fazla dikkat çektiği bir yıl oldu 2020. Belki yaşattığı sosyal travmalar ve öğrettikleriyle gelenek göreneklerimiz değişecek, belki de sebep olduğu sosyoekonomik yükle sınırlar yeniden belirlenecek.  Corona Günlükleri, yükselen dalgaları uzaktan gören bir bilim insanının hikâyesi. Masanın bir tarafındayken, öbür tarafına geçen bir doktorun hikâyesi, çocuklarından uzak, hastalarına yakın. Enfeksiyonu evinden uzak tutmaya çalışan, körüklenmiş ateşten yuvasını korumaya uğraşan bir babanın hikâyesi. Bir eşin hikâyesi. Bir evladın, bir kardeşin hikâyesi, ulaşamayan ve ulaşılamayan, yetişmeye çalışan… Bir dostun, bir arkadaşın, bir tanıdığın hikâyesi. 37 numarada oturan komşunun hikâyesi. Bir covid hastasının ve covid hastalığının hikâyesi. "Hemşire hanım arıyor. Order girilmiş. İlaç hastanede yok. Temin edilecek. Ağzımdan gelen kan arttı. Peçete yetmiyor. Çok kanıyor. Plastik bardağa kan kusuyorum. Akşamki kan tahlili sonuçları gelmedi. Hemşire hanıma sordum. Trombosit sayısı düşmüş. Rakamı hatırlamıyor. Söylemek istemiyor. Nefesim yetmiyor. Havayı içime çekiyorum ama oksijen alamıyorum sanki. Öksürüğüm iyice arttı. Dayanamıyorum artık. Dua ediyorum…" İçinde bulunduğumuz sürece dair çok önemli bir eser olan Corona Günlükleri’ni mutlaka okuyun!