Cemreler düştüğüne göre bahar'ı karşılamamıza az bir süre kaldığına göre kuzu ile yapılan yemekler hemen her yöre de pişirilmeye başlar.

Bunların içinde TANDIR yemekleri lezzetleri ve fırınlarda uzun süre pişirmeleri ile en sevilen enfes lezzetlerden biridir.

Bir çok yöremiz toprak fırınlarda sabahtan attıkları etleri çıkardıkları zaman kemiğinden kendiliğinden ayrılan doyumsuz lezzetteki etleri kimi zaman pilavın üzerine kimi zaman bir kuru soğanı kırarak ikram ederler.

Günümüzün koşullarında toprak fırınlar olmadığına göre evlerimizin imkanları ile inanın hemen hemen aynı lezzeti bulacağınız bir tarifle bir kuzu tandır hazırlamaya ve pişirmeye ne dersiniz ?

Haydi o zaman bu hafta kolları sıvayın ve bu nefis yemeği sofralarınıza taşıyın.

  • MALZEMELER:
  • 1.000- 1.200 civarı takribi 5 parça kuzu kol
  • 1/2 limon suyu
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağ
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kırmızıbiber
  • Kekik
  • 1 ad kuru soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 su bardağı su
  • YAPILIŞI:
  • Limon suyu,zeytinyağ,tuz ve baharatları bir kasede karıştırın.
  • Kuzu budunu bu sos ile güzelce ovun ve üzerini örterek 1 saat buzdolabında bekletin.
  • Döküm tavanızı iyice kızdırın.
  • Etleri (ister bütün ,ister parçalara ayrılmış olarak) kızgın tavaya bırakın.
  • Sadece tek sefer çevirmek üzere (TAVANIN İZİNİ ALDIĞINDA)çevirin.
  • Etlerin üzerleri mühürlenmiş olacaktır ve içinin suyu çıkmayacaktır.
  • mühürlediğiniz eti düdüklü tencereye aktarın.
  • Kuru soğanı ve sarımsakları bütün olarak tencerenin ortasına yerleştirin.
  • Üzerine 1 su bardağı sıcak suyu gezdirin ve kapağını kapatın.
  • Orta ateşte (kısığa yakın) 55 dakika pişirin.
  • Düdüklü tencerenizin kapağını açtıktan sonra 5 dakika yüksek ateşte bırakın.
  • Ve muhteşem lezzeti ile kuzu tandır sofranız da yerini alsın.
  • Hepinize afiyet olsun.
  • Tarifimizin videosu bulunmaktadır.
  • https://www.youtube.com/watch?v=3C0q5bU7pMQ&t=122s 
  • Hepinize afiyet olsun.
  • Sevgiyle..