Merhabalar,

Tandır da pişen yemekleri genellikle lokantalar da yemeyi tercih ederiz.Evlerde ki mutfaklarımız da tandır ocaklarımız olmadığından bu lezzetli yemekleri ara sıra lokantaları seçmek zorundayız tabi ki...Ama vereceğim tarif ile aynı tandır lezzetinde pişirebileceğiniz bir ''TANDIR'ı artık sizlerde kendi mutfaklarınız da pişirebilirsiniz.Üstelikte maliyeti daha uygun fiyatlar da..

Bahar ayında nefis bir kuzu tandır bu hafta sofralarınıza konuk olsun..İşte tarif..

MALZEMELER:

  • 1.500-1.600 gr arası incik kısmı alınmış kuzu kol
  • SOS:
  • 1/2 limon suyu
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağ
  • 1 büyük diş sarımsak
  • 1/2 çay kaşığı toz kişniş
  • 1/2 çay kaşığı karabiber
  • 1/2 çay kaşığı toz kırmızı biber
  • 1 dal taze kekik
  • YAPILIŞI:
  • Sos malzemelerini bir kase içinde karıştırın.
  • Eti bir tepsi içerisine alarak sosu arkalı önlü her tarafına sürün.
  • Strech ile sararak 1 gece buzdolabında bekletin.
  • Döküm tavayı kızdırın.
  • Eti tava içinde arkalı önlü (suyunu kaybetmeden)mühürleyin.
  • Üzerine 1 su bardağı sıcak su ekleyin ve kapağını kapatarak kısık ateşte 40 dakika pişirin.
  • Suyunu çeken eti,önce yağlı kağıda daha sonra folyoya sarın.
  • 190 derece de ısıtılmış fırında 1 saat pişirin.
  • Fırından çıktığından kemiğinden kendiliğinden ayrılan lezzetli bir kuzu tandır pilav eşliğinde sofralarınız da..
  • Hepinize afiyet olsun..
  • Neşem Çelik youtube kanalımızda da tariflere ulaşabilirsiniz.
  • Sevgiyle..