Merhabalar,

Ülkemizin bir çok yöresinde ve o şehrin adını alarak Türk Mutfağına geçen köfteler,en sevilen yemekler sıralamasında sanırım ilk beşe girer.

Hazırlanmasının kolaylığı ve kısa sürede sofraya gelmesi,lezzeti ve sunumuyla çoğumuzun çok sık tercih ettiği yemeklerdendir.

El alışkanlığı ,göz kararı biraz da sevginizi kattığınız da sofralarımıza en lezzetlisinden bir tabak köfte çıkıverir.

Haydi gelin bugün biraz daha şık ve sürprizli bir köfte hazırlıyalım.İnanın özellikle küçük çocukları olanlar bu köfteyi çok sevecekler..

Hepinize kolaylıklar diliyorum.

  • MALZEMELER:
  • 300 gr dana kıyma
  • 1 ad kuru soğan
  • 1 su bardağı bayat ekmek kırıntısı
  • 1 ad yumurta
  • 6-7 dal ince kıyılmış maydanoz
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kimyon
  • 12 ad bıldırcın yumurtası
  • ÜZERİNE KAPLAMAK İÇİN:
  • 1 çorba kasesi un
  • 2 ad yumurta
  • KIZARTMAK İÇİN:
  • 2 su bardağı ayçiçek yağı
  • ALT KATA:
  • 3 ad julyen doğranmış patates
  • YAPILIŞI:
  • Kuru soğanı rendeleyin ve suyunu süzün.
  • Bir kase için de kıymayı,soğan rendesini,ince kıyılmış maydanozu,ekmek kırıntılarını,yumurta,tuz,karabiber ve kimyonu yoğurun.
  • Ne kadar çok yoğurursanız köfteniz bir o kadar güzel olacaktır.
  • Bıldırcın yumurtalarını bir kaseye alın ve üzerini geçecek kadar su ekleyerek 5-6 dak haşlayın.Soğutun ve kabuklarını soyun.
  • (kolay ve çabuk soyma işlemi için:
  • Bir kavanoza haşlanan yumurtaları alın ve kavanozun kapağını kapatarak ileri geri sallayın.Kabuklar kolayca çıkacaktır.)
  • Hazırladığınız köfteyi muffin kalıplarına yerleştirerek çanak şekli verin.
  • Ortalarına bıldırcın yumurtalarını koyarak yuvarlayın.
  • Köfteleri önce una sonra yumurtaya bulayarak kızgın yağda sallayarak kızartın.
  • Julyen kesilmiş patatesleri kızgın yağda kızartın ve servis tabağına alın.
  • Üzerine kızarttığınız köfteleri yerleştirerek servis yapın.
  • Arzuya göre acı sos ile de ikram edebilirsiniz.
  • Afiyet olsun.
  • Sevgiyle...