Ulusların değeri kültürleriyle ölçülmektedir. Ulusunun geleceğini düşünen yönetimler, milletin kaynaşması, ulus bilincini yitirmemesi için çaba göstermelidir.

Son zamanlarda moda olan globalleşme veya küreselleşme evrensel bir kültür birliğini yaygınlaştırmanın ötesinde, evrensel sömürü düzenini kurabilmenin bir manivelası gibi kullanılmaktadır.

Çağımızın Roma İmparatorluğu ABD, küreselleşme edebiyatı sonucu, ulusları kültürel açıdan sömürme, batağa sürükleme ve köklerinden koparmak için her türlü önlemi alıyor.

Ulusların var olma mücadelesi ancak kültürlerini, örf ve adetlerini korumak ve yaşatmakla mümkün olabilir.

Avrupa Birliği kapısında kültürel değerlerimizden ödün vermeye zorlanıyoruz.

Türk Milletini oluşturan ana unsurlara azınlık muamelesi yapmaya kalkan AB'ye şaşmamak gerekir.

AB'nin hedefi milli benliğinden ve milli birliğinden uzaklaştırılmış bir Türkiye oluşturmaktır.

Farklı renk ve özelliklerini ayrılıkmış gibi işleyerek Türkiye'nin milli birliğini parçalamak.

AB Türkiye'ye karşı sürekli olarak Kürt ve Alevi kartını kullanmaktadır. AB'nin azınlık nitelemesine karşı her iki grubun sözcüleri şöyle yanıt verdiler:

Ali Yıldırım (Alevilik Araştırmaları Merkezi Başkanı)

Alevilerin İlerleme Raporu'nda dini azınlık olarak nitelenmesine karşıyız. Ama raporun Türkiye'de Alevilere yönelik ayrımcılık ve eşitsizliğine dikkat çekmesini olumlu buluyoruz. Aleviler Türkiye Cumhuriyeti'nin asli kurucu unsurudur. Ülkemiz farklı kültürel ve inançsal renkleri bünyesinde barındıran çok renkli bir mozaiktir. Alevilik Anadolu'nun öz ve özgün inancıdır.

Tuncer Bakırhan (DEHAP Genel Başkanı) Rapor, genel anlamda hükümetin beklentilerini karşılamaktadır. Ancak Kürtlerin beklentilerini karşıladığı söylenemez. Raporun, Kürt sorununun çözümü ile ilgili yanı eksiktir. Bizler, Kürtlerin azınlık olmadığını savunuyoruz. Hiçbir zaman Kürtler kendilerini azınlık olarak görmemişlerdir. Kürtler, Cumhuriyetin asli kurucularıdır. Bu sıfatlarıyla da Anayasa ve yasalardaki haklarını kullanmak istemektedirler.

AB sanırım hak ettiği cevabı almıştır.

Bizim iç sorunlarımız olabilir ama Lozan'da belirlenenlerin dışında Türkiye'de azınlık yoktur. AB bunu böyle bilmelidir.

Yalnız orta kıratta bir insan daima keyiflidir.

Somerset Maugham