Belgesel, çikolatanın evrensel tarihinin yanı sıra Osmanlı Sarayı’nın çikolata alışkanlıklarından günümüze kadar gelen bir zaman diliminde çikolatanın yerli tarihine tanıklarıyla ışık tutuyor.

 

Türkiye’de ilk çikolata fabrikasını 1927 ‘de Feriköy’de kurduğundan bu yana çikolatayı büyük bir aşkla ve tutkuyla üretmeye ve lezzetli anılar yaratmaya devam eden Nestlé, yerli çikolata belgeselini izleyiciyle buluşturuyor. Uzun araştırmalarla yayına hazırlanan ve Nestlé Çikolata’nın desteğiyle çekilen “Tadı Hep Damak’ta: Çikolata” belgeseli, çikolatanın keşfini, bu topraklara ilk gelişini, yaygınlaşmasını, Osmanlı Sarayı’nda ve toplumda nasıl karşılandığını, Beyoğlu’ndaki serüvenini, zamanla değişen ve çeşitlenen damak tadına göre nasıl evrildiğini ve hangi yöntemlerle hangi tatların elde edildiğini tanıklarıyla ve uzmanlarıyla anlatıyor.




Haber: Elif GÜNAY