ANKARA - Yılın ilk 2 ayında, 14 milyon 339 bin 716 kişi sinema salonlarını doldurdu. Yine aynı dönemde yerli film izleyici rakamı da 10 milyon 446 bin 696 kişiye ulaştı.

AA muhabirinin derlediği bilgilere göre, şubat ayının son günlerinde seyirciler, komedi türündeki yapımlara büyük ilgi gösterdi. Çok sayıda iddialı yerli yapımın ve devam filmin görücüye çıktığı sinema salonlarında doluluk oranları da yüzde 86'ya ulaştı.

İzleyici sayısı 2 milyon 23 bin 979 kişiyle tarihi bir rekora imza attı. Recep İvedik 4 filmi ise yeni bir rekor kırarak 1 milyon 641 bin 474 kişiyle 3 günde en fazla izlenen yapım oldu.

Öte yandan yerli film izlenme oranı da artarak yaklaşık yüzde 73'e yükseldi. Şu ana kadar tamamı yerli 4 yapım da 1 milyon seyirci rakamını geride bıraktı. 1 milyondan fazla izleyicinin karşısına çıkan yapımlar ise şöyle:

"Recep İvedik 4"

Komedi türündeki yapımın yönetmenliğini Togan Gökbakar üstleniyor. Şahan Gökbakar'ın başrolünde seyirciyle buluşan filmde Barış Bulut, Arda Hacıoğlu ve İrfan Kangı gibi isimler rol alıyor. Devam filmi "Recep İvedik 4"te, İvedik'in, Maldivler'de ıssız bir adada katıldığı yarışmadaki maceraları konu ediliyor.

"Düğün Dernek"

6 milyon 600 bin 893 kişinin seyrettiği komedi türündeki "Düğün Dernek" de bugüne kadar en fazla izlenen yapım olmayı başardı. 229 kopyayla gösterime giren filmde, Sivas'ta imece usulü bir düğün yapmaya kalkışan 4 kafadarın hikayesi anlatılıyor. Ahmet Kural ve Murat Cemcir'in sinemaseverlerin karşısına çıktığı film, yapımcılarına 65 milyonun üzerinde para kazandırdı.

"Eyvah Eyvah 3"

Çanakkale'de çekilen Eyvah Eyvah serisinin devam filmi "Eyvah Eyvah 3" vizyonda seyirciyle buluşan bir diğer komedi filmi. Ata Demirer, Demet Akbağ ve Özge Borak'ı bir araya getiren yapımda seyirci, büyük aşkı Müjgan'a kavuşup evlenen Geyiklili klarnetçi Hüseyin Badem ve can dostu şarkıcı Firuzan'ın maceralarına şahit oluyor. 325 kopyayla seyircinin karşısına çıkan film 3,5 haftalık vizyon yolculuğunda, 3 milyondan fazla sinemasever tarafından tercih edilerek yapımcısına 31 milyonun üzerinde hasılat getirdi.

"Patron Mutlu Son İstiyor"

Yeni yılın ilk günlerinde 264 kopyayla beyaz perdeye gelen, Tolga Çevik ve Ezgi Mola'nın başrollerini paylaştığı "Patron Mutlu Son İstiyor" , 1 milyon izleyici rakamını aşan bir diğer yerli yapım oldu. Bugüne kadar 1 milyon 400 binden fazla seyircinin izlediği yapımda senarist Sinan'ın, son filmini yazmak için Kapadokya'ya gitmesi ve başına gelenler anlatılıyor.

Vizyona gelecek yerli yapımlar

Dram ve romantizmi birleştiren "Sadece Sen"in yönetmenliğini Hakan Yonat üstleniyor. Martta vizyona girecek yapımın kadrosunda Belçim Bilgin, İbrahim Çelikkol, Kerem Can ve Necmi Yapıcı gibi isimler yer alıyor.

Yönetmenliğini Serkan Açar ve Yılmaz Okumuş'un yaptığı "Bizum Hoca"da başrol oyuncusu Cezmi Baskın'a Levent Ülgen, Mehmet Usta, Serhat Özcan gibi isimler eşlik ediyor. Komedi türündeki film Mart ayının ilk haftasında beyaz perdeye gelecek.

Yeşilçam'ın usta ismi Aram Gülyüz'ün yönetmenliğini yaptığı komedi filmi "Zaman Makinası 1973"ün başrolünde Gürgen Öz' yer alıyor. Yeni aldığı klasik model bir arabayla ilk sürüşünde bir anda hız yapınca, kendisini 40 sene önce geçmişte bulan bir adamın başına gelen hikayeleri vizyona taşıyan yapım da martta görücüye çıkacak.

"İtirazım Var", ekranlarda Ben de Özledim dizisiyle izleyici karşısına çıkan Onur Ünlü'nün son sinema projesi. Başrolünde Serkan Keskin'in rol aldığı polisiye komedi türündeki filmin senaryosu ve yönetmenliği Onur Ünlü'ye ait. Diğer rollerde ise Hazal Kaya, Büşra Pekin, Öner Erkan ve Osman Sonant gibi isimlerin seyirciyle buluşacağı yapımın nisan ayında vizyona girmesi planlanıyor.

Araf, Cennet, Cehennem 3D ve Bana Bir Soygun Yaz filmlerinin yönetmenliğini yapan Biray Dalkıran'ın yönetmen koltuğunda oturduğu Romantik komedi "Peri Masalı"nın başkarakteri Mert'in hem ailevi çatışmalarına hem de aşık olduğu kadın Peri ile olan ilişkisine odaklanıyor. Bu ay izleyicinin beğenisine sunulacak filmin başrollerinde ise genç oyuncular Burcu Kıratlı ve Emre Kızılırmak yer alıyor.

Senarist ve yönetmen Murat Şeker'in sekizinci filmi olan komedi türündeki "Hayat Sana Güzel"de başrolü Şevket Çoruh canlandırırken kadroda kendisine daha önce Çakallarla Dans serisinde beraber çalıştığı Timur Acar, Tuba Ünsal ve Hakan Bilgin de eşlik ediyor. Komedi türündeki yapım nisan ayının ilk günlerinde seyirciyle buluşacak.