ANTALYA - Anadolu Ateşi, 2008 yılından bu yana dünyanın dört bir yanında sahnelediği insanlık tarihinin en eski ve bildik öykülerinden "Troya"nın bu sezon ilk gösterisini, Gloria Aspendos Arena'da sanatseverlere sundu. İzleyenleri bin yıl öncesine götüren gösteride, 450 çeşit kumaş, 150 adet ışık robot, 9 metre yüksekliğindeki Troya atı ve 2,5 ton kostüm kullanıldı.

Troya, etkileyici öyküsü ve koreografisinin yanı sıra, görkemli kostüm ve dekorlarıyla izleyenlere keyifli anlar yaşattı. Yerli ve yabancı yaklaşık 3 bin turist, 2 saatlik gösterinin ardından Troya atı ve dansçılarla fotoğraf çektirdi.

Anadolu Ateşi Genel Sanat Yönetmeni Erdoğan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Antalya'da Troya'nın bu sezon ilk gösterisini yaptıklarını belirterek, topluluğunTroya ile haftada 2-3 oyunla 6 ay boyunca Antalya'da sahne alacağını söyledi.

Erdoğan, gösteride geçen yıla göre müzik, kostüm ve aksesuarlarda bazı değişiklikler yaptıklarını ve oyuna yeni danslar eklendiğine işaret ederek, "Troya'nın bir sahne şovu olmaktan öte bir tarihsel iddiası da var. Dünyaya Troya'yı, Anadolu kültürünü, mitolojisini, Troya'nın Türkiyeli olduğunu anlatmak gibi bir derdimiz var. Gösteriler Çanakkale'ye olan ilgiyi de artıyor" diye konuştu.