TDT, "Elli Metre Yüksekten İçi Su Dolu Konserve Kutusuna Balıklama Atlamak" adlı oyunu sahneleyecek
Trabzon Devlet Tiyatrosu (TDT), "Elli Metre Yüksekten İçi Su Dolu Konserve Kutusuna Balıklama Atlamak" adlı oyunu sahneleyecek.
Coşkun Irmak'ın yazdığı, Birkan Görgün'ün yönettiği oyunun dekoru Aytuğ Dereli, kostümleri Gülümser Erigül, ışık tasarımı Nihat Bahar, dans düzeni Meltem Yorulmaz, müziği ise Emin Serdar Kurutçu'ya ait.
Ceyhun Gen, Didem Özkavukçu, Mehmet Ata Aksoy ve Gürkan Özcelep'in rol aldığı oyuna, Yıldıray Yıldırım, Servet Çörekçioğlu, Suat Kurt, Merve Bulut, Hazal Şahin ve Damla Kocaoğlu danslarıyla eşlik ediyor.
Oyunda, gittiği her kentte 50 metre yüksekten içi su dolu konserve kutusuna balıklama atlayacağını iddia eden ve bu gösterisiyle dünya çapında üne kavuşan Pierre'in, her seferinde bir mazeretle gösterisini iptal etmesi, bir gün kendisiyle görüşmek isteyen hayranı Isabelle ile yaşanmışlıkları paylaşırken geçmişleriyle yüzleşmeleri anlatılıyor.
Oyun, bugün ve yarın saat 20.00'de, 8 Mart Cumartesi ise 15.00 ve 20.00'de Atapark Haluk Ongan Sahnesi'nde tiyatroseverlerin beğenisine sunulacak.
Trabzon Güzel Sanatlar Galerisinde, Handan Alioğlu'na ait ''Ağaçların Türküsü'' adlı resim sergisi yer alıyor.
Alioğlu'nun ilk kişisel sergisi, 12 Mart'a kadar sanatseverler tarafından gezilebilecek.