İSTANBUL - Suudi Arabistan Kralı Abdullah bin Abdulaziz'in gelini Münire Ebulhayl'in ikinci kişisel resim sergisi Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış'ın katılımıyla ziyarete açıldı.

Haliç Kongre Merkezi'nde açılışı yapılan serinin kurdelesini kesen Bağış, 9 Mayıs Avrupa gününde bu sergiyi açmanın kendisinin mutlu ettiğini belirterek, İstanbul'un dünyanın en büyük şehirlerinden bir tanesi olduğunu ve iki kıta üzerine kurulan başka bir şehir bulunmadığını söyledi.

Bağış, bir Arap sanatçının İstanbul eserleriyle ilgili sergisini, İstanbul'da 9 Mayıs'ta açmasının İstanbul'un kimliğini net bir şekilde ortaya koyduğunu belirtti.

Münire Ebulhayl da Türkiye'nin, özellikle İstanbul'un eşsiz bir güzelliğe sahip olduğunu bildiklerini aktardı. Ebulhayl, Araplar, Ortadoğu ve Körfez ülkelerince en çok beğenilen şehirlerden bir tanesinin İstanbul olduğunu dile getirdi.

Ebulheyl, yurt dışında açtığı ilk kişisel sergi için İstanbul'u seçmesinin nedeninin bu sevgi olduğunu sözlerine ekledi.

Bağış ve Ebulheyl konuşmalardan sonra sergide bulunan eserleri gezdi.

Çoğu Arap kadınlarını ve dünyaca ünlü Arap atlarını konu alan yağlı boya tablolarından oluşan sergide, 36 eser bulunuyor.

Sergi, 11 Mayıs'a kadar gezilebilecek.