Sivas'ta, ''Sultan Şehir 2. Geleneksel Kültür ve Kardeşlik Gecesi'' adlı program düzenlendi.
     Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Sivas Valiliği'nin katkılarıyla Sivas Fasıl Heyeti Aşıklar ve Halk Oyunları Derneği'nce Hisar Düğün Salonu'nda düzenlenen program, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Ünlü halk ozanı Aşık Veysel Şatıroğlu başta olmak üzere Sivas'ta yetişen aşıkların fotoğraf ve eserleri eşliğinde yapılan slayt sunumuyla, Sivas Fasıl Heyeti Aşıklar ve Halk Oyunları Derneği tanıtıldı.
     Sema ve semah gösterilerinin sunulduğu program, renkli görüntülere sahne oldu. Aşıkların atıştığı programda, halk oyunları gösterileri sunuldu. Programda konuşan Vali Ali Kolat, Adıyaman'daki programının ardından Sivas'a hareket eden Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz'ın, yolda olduğu için etkinliğe katılamadığını söyledi. Kolat, katılımcılara selamını ilettiği Bakan Yılmaz'ın Sivas'ın sorunlarıyla yakından ilgilendiğini ifade etti.
     Programın birlik ve beraberlik açısından önemine dikkati çeken Kolat, ''Böyle güzel bir ortamı her ilde bulmak mümkün değil. Sivas hakikaten tarihiyle kültürüyle medeniyetiyle çok güzel bir şehir. Hakikaten semah ekibi, sema ekibi gayet güzel, çok sesli bir ortamı bize sunuyor ve Sivas'ın güzelliği de zaten burada'' dedi.
      Bu arada, programda polis kıyafetli bir çocuk, elinde Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün, ''Herkesin polisi, kendi vicdanıdır. Fakat polis, vicdanı olmayanların karşısındadır'' sözlerinin yazılı olduğu tabelayla sahneye çıktı. 


      Tabelayı Emniyet Müdürü Ahmet Kemal Seyhan'a takdim eden çocuk, Türk Polis Teşkilatı'nın 167. kuruluş yıl dönümü ve Polis Haftası'nı kutladı. Vali Kolat ve Emniyet Müdürü Seyhan, çocukla hatıra fotoğrafı çektirdi.