Sinop’a kurulması planlanan nükleer santrale bu kez Kadıköy’de açılacak bir fotoğraf sergisi ile dur denecek.

Belgesel Fotoğrafçı Volkan Atılgan ‘ın Sinop Fotoğrafları Sergisi Nükleer santral tehlikesine dikkat çekmeyi amaçlıyor. Nükleer Santralin Sinop’tan alıp götüreceği güzellikleri ve yenilenebilir enerji kaynaklarının kirli Nükleer Güç Santraline alternatif olması konusunda da duyarlılık oluşturmayı amaçlayan sergi 70 adet Sinop fotoğrafından oluşuyor. Türkiye2nin çeşitli yerlerinde yedi kez gerçekleşen serginin hedefi santralin inşası ve faaliyete geçmesi halinde yok olacak doğa ve oluşacak sosyokültürel yıkıma dikkat çekmek ve bu yıkıma dur diyebilmek.

Sekizincisi Kadıköy Belediyesinin desteği ile düzenlenen sergi, 5 Kasım Cumartesi günü (bugün) saat 14.00' da Kadıköy/Kalamış Parkında Kamuoyu vicdanını ve tüm İstanbul halkını “ Sensiz Bir Eksiğiz” sloganıyla davet ediliyor.

6 Kasım 2016 saat 18:00'a kadar ziyaret edilebilecek olan sergide ayrıca; İŞ Bankası Kadıköy Altıyol Şubesinde çalışmakta olan Jülide KARYAĞIŞ'ın " Mobil Hayatlar Mobilize Fotoğraflar" adlı fotoğraf sergisi ve Sinop Ayhan Kotra'nın Sinop tekne modellerinin bulunduğu standı da ziyaret etmek mümkün.



Haber: Elif Günay