İSTANBUL - İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından Koç Holding sponsorluğunda gerçekleştirilen, "14. İstanbul Bienali" çok sayıda sanat eserini ve sanatçıyı, sanatseverlerle buluşturuyor.

İstanbul Bienali Direktörü Bige Örer, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bienalin "Tuzlu Su: Düşünce Biçimleri Üzerine Bir Teori" başlığıyla düzenlendiğini dile getirerek, "Bu bienal İstanbul Boğaziçi'nden ilham alan bir sergi. Boğaz ekseninde, şehrin kuzeyinden Rumeli Feneri'nden ve Riva kumsalından, güneyde Büyükada ve Sivriada'ya kadar yayılıyor" dedi.

"Çözmekte zorlandığımız, belirli travmaların üzerine düşünüyor"

Bige Örer, bienalin düğümlerle de ilgili olduğunun altını çizerek, "Hem kişisel hem toplumsal yaşantımızda, çözmekte zorlandığımız, belirli travmaların üzerine düşünüyor. Bu travmaları iyileştirebilmek için sanatın nasıl bir rol oynayabileceği üzerine de düşünen bir sergi" ifadelerini kullandı.

Bige Örer, ziyaretçilerin her mekanda çok farklı çalışmaları izleyebileceklerine değinerek şöyle konuştu:

"İstanbul Modern'de karma sergimiz var. Bienalin temel meselelerini bir araya getirdiğimiz resim, heykel, video çalışmaları ve yerleştirmelerin olduğu bir sergi görecekler. Bunların içinde Avustralya'dan Aborjinlerin yaptıkları çizimlerden, Lübnan'da çok ünlü bir resim sanatçısına, Türkiye'den Sarkis, Elmas Deniz, Bedri Rahmi Eyüboğlu'na, Orhan Pamuk'un çizimlerinden beyin ve nörobilim alanında kullanılan aynalı kutulara kadar, çok farklı eserlerle karşılaşacak izleyicilerimiz."

Bienalin açılış haftasında uluslararası sanat dünyasından 5 bin kişinin geldiğine işaret eden Örer, 500'e yakın uluslararası yabancı basın mensubunun da bienali izlemek üzere İstanbul'u ziyaret ettiğini söyledi.

Bienal, 1 Kasım'da sona erecek.