RİZE - Rize'nin Pekmezli köyündeki Merkez Camisi'nde, boş zamanlarını değerlendirmek amacıyla filografi kursuna katılan 20 kişilik cemaatin tel ve çivilerle yaptığı eserler sergilenmeye başlandı.

Merkez Camisi imamı Muhammed Doğanay, cemaatin boş zamanlarını üreterek geçirmesi amacıyla yaklaşık 3 ay önce Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ve muhtarlığın desteğiyle filografi kursu açılmasını sağladı.

Yatsı namazından sonra gerçekleştirilen kursta Doğanay, aralarında otobüs şoförü, sağlık personeli ve öğretmenlerin de bulunduğu 20 kişiye, tellerin çivilerin arasından geçirilmesiyle yapılan filografi sanatını öğretti.

Kursiyerler bu sürede, Rize Valiliğinin talebi doğrultusunda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'na da tablo yaparak gönderdi.

Üç aylık çalışma sonucunda ortaya çıkan 250 eser camide sergilenmeye başlandı.

Doğanay, AA muhabirine yaptığı açıklamada, camilerin sadece namaz vakitleri için kullanılmadığını, cemaatin kaynaşmasını sağlamaya çalıştıklarını söyledi.

İslam'da zamanın boşa harcanmamasının tavsiye edildiğini vurgulayan Doğanay, "Gençlerimizin zamanını bilgisayar veya televizyon başında harcamaktansa, sanatsal faaliyetlerle değerlendirmesini sağlamayı düşünerek, projeleri oluşturmaya çalışıyoruz. Bu aynı zamanda kaynaşmayı artırıyor" dedi.

Cumhurbaşkanı ve Başbakan'a logo yaptılar

Doğanay, kursun başlamasıyla valiliğin talebi doğrultusunda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın kurucusu olduğu "Gönül Elçileri Projesi"nin logosunu yapıp teslim ettiklerini bildirdi.

Daha sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Davutoğlu'na da tablo yaptıklarını anlatan Doğanay, bunları teslim edilmek üzere gönderdiklerini söyledi.