GAZZE  - Gazze bugünlerde İsrail askeri Gilad Şalid'in 2006 yılında Filstinli gruplar tarafından esir alınması ve ardından yaşanan gelişmeleri konu alan filmin çekimlerine sahne oluyor. 

Gazze'deki Filistin hükümeti Kültür Bakanlığı tarafından finanse edilen 90 dakikalık sinema filminde, Filistinli grupların Kerem Ebu Salim Sınır Kapısı yakınında bir tankın içinden İsrail askeri Şalid'i kaçırması ve 5 yıl esir tutulması anlatılıyor. 

Filmin senarist ve yönetmeni Macid Cündiye, filmini ve çekimler sırasında yaşadıkları zorlukları AA muhabirine anlattı.

Cündiye, "Filmi üç bölümde ele alabiliriz. İkinci bölümde İsrail'in Şalit'i ele geçirmek için Gazze'ye başlattığı ve yüzlerce kişinin şehit olduğu askeri operasyona yer veriliyor. Üçüncü ve son bölümde İsrail ile varılan takas anlaşması ve Şalit'e karşılık İsrail hapishanelerindeki Filistinlilerin serbest bırakılması anlatılıyor" dedi.

Filimde aynı zamanda İsrail gizli servis elemanını da canlandıran Cündiye, filmin 255 sahneden oluştuğunu ve bunların çoğunun Kerem Ebu Salim Sınır Kapısı için hazırlanan platoda çekildiğini belirtti.

Cündiye, filmde Şalid'in kaçırılması ve esir alınmasına ilişkin hiçbir yerde bahsedilmeyen ayrıntılara yer verildiğine işaret etti.

"Çekimlerimizi elektriklerin veriliş saatlerine göre ayarladık"

Gazze'deki İsrail ambargosu ve teknik imkansızlıklar nedeniyle yaşadıkları sıkıntıları dile getiren filmin yönetmeni Cündiye, "Çalışma programımızı elektriklerin veriliş saatine göre ayarlamak zorunda kaldık" diye konuştu.

Ambargo ve beraberindeki sıkıntılar nedeniyle yaşanan elektrik krizine dikkati çeken Cündiye, "Bu nedenle çekimlerimiz uzadı ve aletlerimizin birçoğu bozuldu" diye konuştu.

Son derece basit aletlerle film çekmeye çalıştıklarını belirten Cündiye, bu nedenle Gazze'deki bazı habercilerin kullandığı aletlerden faydalandıklarını ifade etti.

Cündiye ayrıca, çatışma sahneleri için gerekli özel mühimmat bulamadıklarını ve gerçek mühimmat kullanmak zorunda kaldıklarını ve bu nedenle çeşitli tehlikeler atlattıklarını kaydetti.

Macid Cündiye, filmin Şalit'in esir alındığı tarih olan 25 Haziran'da gösterime girmesini hedeflediğini sözlerine ekledi.