TOKAT - Tokat'ta, Sultan 1. Mahmut döneminde yaptırılan Paşa Han, sahibi tarafından internetten 6 milyon 500 bin liraya satılığa çıkarıldı.

Zararlızade Mehmet Paşa tarafından 1752'de yaptırılan, kent merkezindeki Paşa Han, bakımsızlıktan yıprandı. Hanı maddi durumu nedeniyle restore ettiremeyen sahibi Hamdullah Suphi Efeli, burayı satmaya karar verdi.

Efeli,  yaptığı açıklamada, hanın, birçok tarihi eserin bulunduğu Sulu Sokak'ta yer aldığını söyledi.

Dedesi Seyit Ahmet ile babası Ali Efeli'nin, hanı 50 yıl önce satın aldığını anlatan Efeli, "Tarihi bir handır. Burası eskiden otel olarak kullanılıyormuş. Buranın restore edilmesini istiyoruz. Hanın restorasyonu bizim için pahalı. Kamu veya şirketler için pahalı olmayabilir. Kamuya verme gibi bir çalışmamız olmadı. Restorasyonun yapılması için İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü nezdinde çalışmamız oldu." dedi.

Hanı 2 ay önce internetten 6 milyon 500 bin liraya satılığa çıkardığını bildiren Efeli, "Çok arayan soran oldu. Buraya gelerek görenler oldu. Arayanlarla görüşmelerimiz sürüyor. Bu kadar ilgi beklemiyordum. İlgiyi görünce 'Hanı satışa çıkarmakta biraz da geç kalmışız' diye düşünüyorum." diye konuştu.