Sanatçının 31. kişisel sergisi olan “Renklerin Dansı“nın açılış kokteyli, aralarında Güzel Sanatlar Resim Birliği Başkanı ressam Nazan Akpınar ile Ressamlar Derneği Başkanı Sevim Gürsoy Tunçyıldız ve ressam dostları ile basın mensuplarının da bulunduğu oldukça kalabalık bir davetli topluluğunun katılımıyla gerçekleşti. 

Sergide, sanatçının 28 eseri yer alıyor. Ressam Sedat Kumova, sergi hakkındaki izlenimlerini aşağıdaki gibi aktarıyor:

Ressam Ayla Akyol, deneysel bir döngü içerisinde oluşturduğu figürlerini tuval üzerine fırça darbeleriyle yalın bir halde oluşturuyor. Eserlerindeki ışık ve gölge oyunları ile renklerin ağırlığını hissettirip birbiriyle dans ettiriyor.
Bize bağlı bir duygudur renk. Hayat dolu günler, geceler, yaşanmışlıklar tüm duygular renklerini dans edercesine bırakıverir fırçaların darbelerine…
Toprağın verimini, hayatın nabzını tutuyor heyecan barındıran tablolar. Renkler güç ve hırslı bir şekilde birbirine kavuşuyor Ressam Ayla Akyol‘un eserlerinde; Figürler sizi sanki dansa kaldırmak istercesine duruyor…Sakince, yavaşça yanına yaklaşıp dansa kaldırılmayı bekleyen genç kızlar gibi iletişim kuruyor sizinle…

Soğuk ve sıcak renkleri aynı çerçeve içinde dengeli bir biçimde kullanıyor tablolarında Ressam Ayla Akyol baharı müjdelercesine… Güzelliği, zerafeti, inceliği, dostluğu, sevgiyi, arkadaşlığı, platonik bir aşkı anlatıyor, isimsiz bir aşk gibi. Her bir fırça darbesi ayrı bir notayı harekete geçirir gibi. Kimi bir yarışma içinde tango yapıyor, kimi geçmişten günümüze uzanan bir şarkıya eşlik eder gibi. Hayat içinde hayatla dans eder gibi. Ressam Ayla Akyol‘un resimlerine bakarken kendini buluyor renkler figürlerle çalan her şarkının mısralarında.

Goya, Zonara, İbrahim Safi ve Sami Yetik gibi tarihe iz bırakmış sanatçıların etkisinde kalmış, her zaman yeniliğe açık, estetiğe ve mükemmele ulaşmaya çalışan Ressam Ayla Akyol, renk ile sesleri birbiri ardına ekleyerek enerjisini paletinden tuvallerine aktarıyor ve müziğin özgür ifadesini hayal gücüyle birleştirip eserlerini izleyenlere sunuyor.

Sergi, Akyol Sanat Merkezi‘nde, 17 Aralık 2017 tarihine kadar pazar günleri hariç her gün 14:00 – 19:00 arası sanatseverlerin ziyaretine açıktır.

Haber: Zambak Karabay