İSTANBUL

Gala, Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi'nde yapıldı. İngiliz yazar Michael Frayn'ın yazdığı ve Türkçe'ye Lale Eren Dalsar tarafından aktarılan "Oyunun Oyunu", ''Çırılçıplak'' adlı oyunu sahnelemek üzere provaya başlayan bir tiyatro grubunun, bu süreçte yaşadıkları zorlukları, terslikleri, sıkıntı ve sevinçleri anlatıyor.

Ahmet Saraçoğlu, Aslıhan Kandemir, Ayşen Sezerel, Berna Oğuzutku Demirer, Caner Çandarlı, Destan Batmaz, Ergün Üğlü, İlhan Kilimci ve Yeliz Gerçek'in rol aldığı oyunun dramaturgisini Özge Ökten, sahne tasarımını Taciser Sevinç, kostüm tasarımını Nihal Kaplangı, ışık tasarımını Kemal Yiğitcan ve efektlerini Erhan Aşar üsteleniyor.

Galaya katılan İBB Şehir Tiyatroları Genel Sanat Yönetmeni Süha Uygur, AA muhabirine yaptığı açıklamada, gülmenin çok değerli bir duygu olduğunu belirterek, "Sadece Türkiye'nin değil, bütün dünyanın gülmeye ihtiyacı var. İnşallah da güleriz. Tiyatromuzun bu akşam sahnelediği komedi oyununda seyircimizin ne kadar reaksiyon gösterdiğini ve mutlu olduğunu gördük" dedi.

Uygur, gelecek sezonda da komedi oyunları sahnelemeye devam edeceklerini ifade ederek, komedinin tiyatronun vazgeçilmez ve her zaman talep gören bir tarz olduğunu söyledi.