ANKARA - Genelkurmay Başkanlığının katkılarıyla Anadolu Ajansı tarafından hazırlanan "Ocak-Mehmetçiğin Dünyası" fotoğraf sergisine yoğun ilgi gösterildi. 

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Yardımcıları Bülent Arınç, Beşir Atalay ve Bekir Bozdağ ile çok sayıda bakanın katıldığı törenle Anıtkabir'de açılan sergiyi bugüne kadar 115 bin 857 kişi gezdi.

AA'nın daha önce Çanakkale Deniz Zaferi'nin 98. yılı etkinlikleri kapsamında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından Çanakkale'de açılan fotoğraf sergisi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Anıtkabir'de de açılmıştı.

Anıtkabir'de halkın beğenisine sunulan serginin açılış kurdelesini TBMM Başkanı Çiçek, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, TBMM Başkanvekili Mehmet Sağlam, Başbakan Yardımcıları Bülent Arınç, Atalay, Bozdağ ile Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ve AA Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Kemal Öztürk kesmişti.

23 Nisandan itibaren açık olan sergiye vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Rekor ziyaretçi sayısına ulaşan sergiyi 115 bin 857 kişi gezdi.

Çanakkale'de 5 bin kişi ziyaret etti


AA ekibi, Genelkurmay Başkanlığının katkılarıyla 2 ay süren çalışmada yurt içinde ve yurt dışında Mehmetçiğin yaşamını 28 ayrı mekanda görüntüledi. AA'nın 60 kişiden oluşan muhabir, foto muhabiri ve kameramandan oluşan ekibi, Türk Silahlı Kuvvetlerini askeri boyutlarının yanı sıra insani yönlerini tanıtan 35 bin kare fotoğraf ve saatler süren video çekimleri yaptı.

Çalışmada, Mehmetçiğin birliğine katılım ve intikal sürecinden başlanılarak, sosyal yaşamı, zorlu etaplardaki eğitim faaliyetleri yeni bir konseptle kapsamlı olarak ele alındı. Tıraş olan, uyuyan, annesine sarılınca ağlayan, çocuğunu kucaklayan ''kınalı kuzular''ın doğal halleri objektiflere yansıdı.''Ocak-Mehmetçiğin Dünyası'' projesinde ortaya çıkan fotoğrafların en çarpıcı 190 karesi, bir kitaba dönüştürüldü. Kitabın satışından elde edilecek gelir TSK Mehmetçik Vakfı'na bağışlanacak. 

18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi'nin yıl dönümü etkinlikleri kapsamında, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel, bazı bakanlarla kuvvet komutanları tarafından Çanakkale Destanı Tanıtım Merkezi'nde açılışı yapılan "Ocak-Mehmetçiğin Dünyası" fotoğraf sergisini bir haftada yaklaşık 5 bin kişi ziyaret etmişti.