ANKARA

Arınç, TRT ve Türk Dil Kurumu (TDK) işbirliğiyle hazırlanan ''Evliya Çelebi'nin İzinde Seyahatname'' belgeselinin tanıtım törenine katıldı.

UNESCO'nun Evliya Çelebi'nin doğumunun 400. yılı olan 2011 yılını Evliya Çelebi yılı ilan ettiğini anımsatan Arınç, bu belgeselin de geçen yıl Bursa'da ilk adımının atıldığını söyledi.

Evliya Çelebi'nin Bursa'yı anlatırken yeşilliğinden, su kaynaklarından, Uludağ'dan, kültür varlıklarından bahsettiğini, sonunda da ''velhasıl bursa sudan ibarettir'' dediğini belirten Arınç, Bursa'nın barındırdığı güzel değerleriyle Evliya Çelebi'nin methine mazhar olduğunu belirtti.

Seyahatname'nin de bir bankanın yayınlarında basıldığını anlatan Arınç, hazırlanan belgeselle de herkesin Seyahatname'yi izlemesinin sağlandığını ifade etti.

Bu 10 bölümlük belgeseli tüm ülkenin izlemesini tavsiye eden Arınç, ''Evliya Çelebi'nin Seyahatname'sini okurken ve seyrederken çok şeyleri yeniden keşfetmiş gibi, ilk kez duymuş gibi, o günün özellikleriyle ağzından bal damlayan sözlerle anlatan müthiş belgeseli takip etmiş olacağız'' diye konuştu.