İSTANBUL - Bu hafta 2'si yerli 7 film vizyona girecek. 

Yönetmenliğini Mısır asıllı Amerikalı yapımcı Jehane Noujaim'in yaptığı, Hüsnü Mübarek'in devrilişini konu alan bol ödüllü belgesel filmin oyuncu kadrosunda, Khalid Abdalla, Magdy Ashour, Ahmed Hassan ile Ragia Omran yer alıyor. 

2011 yılı Ocak ayından itibaren 2,5 yıl boyunca ekibiyle binlerce saatlik çekim gerçekleştiren Noujaim, Mübarek rejimine karşı başlatılan direniş ile sonrasında yaşananları, gerçek görüntüleriyle beyazperdeye taşıdı.

Hakları ile özgürlüklerinin peşinde koşan, bu uğurda pek çok farklı güçle mücadele eden gençlerin, ilham verici hikayelerinin yer aldığı filmde, haklarını geri almak ve vicdanlı bir toplum yaratmak için farklı cephelerde direnenler anlatılıyor.

"Kış Masalı"

Akiva Goldsman'ın senaryosunu yazıp yönettiği filmin başrollerini Colin Farrell, Jessica Brown Findlay ve Russell Crowe paylaşırken, onlara Will Smith, Jennifer Connelly ve William Hurt gibi ünlü isimler eşlik ediyor. 

Mucizeler, kesişen kaderler ve iyi ile kötünün çok eskilere dayanan mücadelesini anlatan filmin konusu, kısaca şöyle:

"1916 yılının New York şehrinde Peter Lake isimli hırsız, soymak için girdiği evde güzel bir kadına aşık olur, ancak kadın hastadır ve kollarında yaşamını yitirecektir. Ancak hayatın bir mucizesi gerçekleşir ve yeniden doğuşla yeni mucizeler onları bekler."

"Sürgün İnek"

Ayhan Özen'in yönettiği, Serkan Öztürk'ün senaryosunu yazdığı komedi "Sürgün İnek"in oyuncu kadrosunda Hasan Kaçan, Şebnem Sönmez, Fırat Tanış ve Cezmi Baskın göze çarpıyor. 

Müzikleri Cahit Berkay'ın imzasını taşıyan film, 28 Şubat sürecinde Gomalak köyünde yaşayan insanların, köydeki bir ineğin Atatürk büstünü kırmasıyla endişelenmesi ve korkuya kapılmalarını eğlenceli bir dille anlatıyor. 

"Aile Sırları"

Yapımcılığını George Clooney ile Grant Heslov'un paylaştığı "Aile Sırları"nın yönetmenliğini John Wells üstleniyor. Filmin oyuncu kadrosunda ise Meryl Streep, Julia Roberts, Ewan McGregor ile Chris Cooper gibi ünlü oyuncular yer alıyor. 

Weston ailesinin güçlü kadınlarının çapraşık ve acıklı hikayesinin anlatıldığı filmin konusu, şöyle:

"Ağustos ayında gerçekleşen Weston ailesinin büyük buluşması, her birinin kendi sorunları ve birbirleriyle yaptıkları içinden çıkılmaz tartışmalarla, büyük bir kargaşaya dönüşecektir. İlaç bağımlısı anne Violet Weston'ın başta büyük kızı Barbara ile çatışmalarına, aldatılan diğer çocuklar ve onların çocukları ile olan sorunları da eklenince, ortaya dramatik, trajik ve hüzünlü bir mücadele çıkacaktır."

"Son Kalan"

Peter Berg'in yönetmen koltuğuna oturduğu "Son Kalan"ın oyuncu kadrosunda, Mark Wahlberg, Eric Bana, Emile Hirsch ile Taylor Kitch yer alıyor. 

Gerçek bir olaydan sinemaya uyarlanan film, Amerikan tarihinin en büyük yenilgilerden biri olan "Kızıl Kanatlar Operasyonu"nu, kurtulmayı başaran tek askerin ağzından aktarıyor. 

2014 Oscar Ödülleri'nde "En İyi Ses Kurgusu ve En İyi Ses Miksajı" adayı olan film, 2005 yılında Afganistan'daki bir terörist lideri öldürmek için çıktıkları görevde Taliban tarafından pusuya düşürülen dört kişilik SEAL'in hayatta kalma mücadelesini anlatıyor. 

"Gulyabani"

Orçun Benli'nin yönettiği ve Deniz Uğur, Ceyda Ateş, Melike Öcalan ile Didem Balçın'ın oynadığı "Gulyabani" sinemaseverleri bir yandan korkuturken, diğer yandan da güldürmeyi hedefliyor. 

Türk korku sinemasına yeni bir bakış getirme amacındaki filmin konusu, kısaca şöyle: 

"Dört kadın, fantastik bir filmin senaryosunu yazmak üzere, korku dolu bir ormandaki av evine gider. Mekanın ruhunu keşfetmeye çalışan kadınlar, peş peşe beklenmedik olaylarla karşılaşır ve kendi korkuları ile yüzleşmek zorunda kalır. Falcı bir kadından duydukları Gulyabani efsanesi, başta onlara anlamsız gelse de yaşadıkları olayların ardından, Gulyabani'yi uyandırdıklarını fark ederler."

"Kapital"

Ödüllü yönetmen Costa Gavras'ın kapitalist sistemi sorguladığı "Kapital"in oyuncu kadrosunda, Gad Elmaleh, Gabriel Byrne, Liya Kebede ile Natacha Regnier bulunuyor. 

Kapitalizmin acımasız doğasını bankacılık sistemi üzerinden ele alan film, para dünyasının en gözden çıkarılabilir hizmetkarlarından biriyken, onun efendisi haline gelen Marc Tourneuil'ün önlenemez yükselişini konu ediyor. Film ayrıca, kapitalist toplumlarda egemen değer olan paranın insan üzerinde yarattığı tahribatları, gözler önüne seriyor.