KONYA - Mevlana'nın 739. Vuslat Yıl Dönümü Uluslararası Anma Törenleri, 7 Aralık'ta Genelkurmay Başkanlığı Mehteran Bölüğü'nün de katılımıyla gerçekleştirilecek ''Sevgi ve Hoşgörü Yürüyüşü'' ile başlayacak.

Konya'da çok sayıda kurum ve kuruluşun işbirliğinde gerçekleştirilecek törenlerin ilk gününde, 7 Aralık Cuma günü, Genelkurmay Başkanlığı Mehteran Bölüğü ile Kültür ve Turizm Bakanlığı Konya Türk Müziği Topluluğu eşliğinde, Alaaddin Tepesi'nden Mevlana'ya kadar yürüyüş gerçekleştirilecek.

''Sevgi ve Hoşgörü Yürüyüşü''nün sonunda Genelkurmay Başkanlığı Mehteran Bölüğü, konser verecek.

Açılış günü öğleden sonra ise Mevlana Müzesi'nde çocuk semazenler, Mevlana Müzesi'nde sema yapacak. Ayrıca programın devamında, bir Mevlevi geleneği olarak Mevlana'nın müzedeki sandukası başında Gülbang duası okunacak.

Sema törenleri

Etkinlerde, 7-17 Aralık tarihleri arasında, ilk gün hariç, her gün 2 kez düzenlenecek sema (Ayin-i Şerif) törenleri, Türkçe ve İngilizce Mesnevi dersleri ile başlayacak.

Ahmet Özhan'ın genel sanat yönetmenliği ve solistliğini yaptığı Türk Tasavvuf Müziği Konseri'nin ardından, Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü Konya Türk Tasavvuf Müziği Topluluğu üyelerince, sema gösterisi sunulacak. Bu yılki sema ayinleri, 2012'nin UNESCO tarafından ''Itri Yılı'' ilan edilmesi nedeniyle, Buhurizade Mustafa Itri Efendi'nin Segah Ayin-i Şerifi eşliğinde yapılacak.