Mevlana Celaleddin Rumi'nin ölümünün 740. yılı münasebetiyle, Urla Eğitim Gönüllüleri Yardımlaşma Derneği ''Sevgi Gecesi'' düzenledi.
Hakan Çeken Kültür Merkezi'nde vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği geceye konuşmacı olarak katılan Eğitimci Yazar Vehbi Vakkasoğlu, Mevlana'nın hoşgörü anlayışının insanların yaşamına uygulaması gerektiğini belirterek Mevlana'nın yaşantısından örnekler verdi. Bu dönemde bozulmaya başlayan aile değerlerinin Mevlana'nın hayatına bakılarak iyileştirilebileceğini ifade eden Vakkasoğlu, son zamanlarda artış gösteren aile içi şiddete dikkat çekerek, şunları söyledi:
"Gün geçmiyor ki televizyonlardan gazetelerden kadın cinayetiyle ilgili bir haber yapılmasın. Eşler birbirlerine tahammül edemez ve en küçük şeyde kavga eder hale geldi. Toplum olarak bizlerde bu şiddete duyarsız hale geldik. Nüfusunun büyük çoğunluğu Müslüman olan ülkemizde Müslümanlara yakışmayan tavırlar sergilenmekte. Toplum olarak yaşantımızla Hz. Peygamberin ahlakından ve İslamdan uzaklaşır olduk. Asırlar öncesinden Hz. Mevlana sözleri ve yaşantısıyla bizlere ışık oluyor. Bizler ise evde hanımımıza, çocuğumuza katlanamaz hale geldik. Kadınlarımız bizlere Allah'ın emanetidir. Onlara sevgi, şefkat ve merhametle yaklaşmalıyız. Adaletin bir adım ötesi, merhamettir. Büyüklük gücü yeterken intikam almamak, kin gütmemektir."
Urla Eğitim Gönüllüleri Yardımlaşma Derneği Başkanı İsmail Çektimur ise "Evrensel barışın, sevginin, hoşgörünün ve hümanizmanın simgesi büyük düşünür Mevlana'yı anmak ve anlamak istiyorsak; sevginin, barışın, hoşgörünün yüceliğini de anlamış oluruz" dedi.
Gecede sema gösterisi, Kuran-ı Kerim tilaveti ve ilahiler okundu.
Vakkasoğlu, gecenin sonunda kitaplarını imzaladı.