Merhaba Melis Hanım. Adına "Çat Çat Çat" dediğiniz müzik piyasasını sallayacak bir albüm ile geleceğiniz konuşuluyor.  Şarkı ne zaman geliyor?

Sizler de hoş geldiniz, ayaklarınıza sağlık Elif. Bomba gibi bir şarkı ile geliyoruz diyebilirim. Gerçekten çok beğenileceğine eminim. Başta sevgili Burak Yeter'in aranjesini üstlendiği bir şarkı ve onun imzasının olması beni çok mutlu etti. Biliyorsunuz ki Burak kendini dünyaya ispatlamış biridir; onun haricinde çok ortak arkadaşımız var yaptığı işleri biliyorum, çok başarılı bir aranjör. Zaten “şarkı benim” dediğim anda sevgili menajerim Gökhan Adalı'ya “bunun aranjesini Burak Yeter yapmalı” demiştim. Gerçekten dinlerken yerinizde duramayacağınız, bütün kulüplerde gümbür gümbür duyacağınız bir şarkı olacak. Şarkının söz ve müziği Güven Baran'a ait. Güven'de çok sevdiğim bir arkadaşım. Şimdilerde şarkı üzerine çalışmalardayız. Aralık sonu şarkıyı tamamlamış olacağız. 2017'nin ilk ayında da herkesin yep yeni yılına yenilik katacak şarkımızla gelmiş olacağız. DMC etiketi ile her yerde dinlenip klibimizi de izleyebilecekler.

Siz de single olsun, albümler sonraya kalsın diyenlerden misiniz?

Aslında ikinci singlemizi çıkarıyoruz. Allah izin verirse çokta güzel olacak. 3. singlemizi de sevgililer günü için hazırlıyor olacağız. Üç singleden sonra menajerim Gökhan Adalı ile istişare yaptık ve 8 -9 şarkılık kendi şarkılarımın da olduğu güzel bir albüm çıkarmak istiyorum. Büyük ihtimalle böyle ilerleyeceğiz.

İlk şarkınız Çakal'dan bahsedelim istiyorum. Güzel bir şarkıydı ama çok duyulmadı sanıyorum. Albümden bahseder misiniz?

“Çakal” single bir albümümüz. Bir gün İstanbul'a geldiğimde Beyza Durmaz ile bir araya geldik. Çakal'ın bestesi Beyza Durmaz'a ait. Bana şarkıyı dinletti. Ben de çok başarılı ve keyifli buldum. Tam bana göre bir şarkıydı. "Bu şarkıyı benim okumam gerekiyor, başkası okuyamaz ben okuyacağım" dedim. Sonra singleyi çıkarmaya kadar verdik. Aranjesini Turaç Berkay Özer yaptı. Miks masteringini Emre Kral gerçekleştirdi. Açıkçası aranjesi çokta istediğim gibi olmadı. Artı şarkıya ben çok müdahale edemedim. Biraz da acemilikte yaşadım. Yani ilk projem beni üzdü diyebilirim.

Çok hareketli ve güzel bir klip olmuş. Klip süreci nasıldı?

Klip sürecini sabaha kadar anlatabilirim. İnanılmaz keyifliydi. Tamer Aydoğdu'nun yönetmenliğinde İstanbul Beykoz Kundura Fabrikası'nda yapıldı. Kundura Fabrikası'nı biliyorsunuz zaten bütün dizilerin filmlerin en çok çekim için tercih edilen yeri, gez gez bitmeyen harika bir yer. Tamer Aydoğdu enerjisi çok yüksek bir adam ve çok güzel bir arkadaşlığımız var onunla. 40 kişilik kalabalık bir ekiple çektik. Sabah 09.00'dan gece 00.00'ye kadar sürdü. Klibimi gerçekten çok beğeniyorum.

 

Normal hayatta saçlarını çok dalgalı kullanabilen biri olmadığını söyleyen Melis Fırat, “Klibin yönetmeni Tamer Aydoğdu'nun fikriydi. 'Bonus yapalım klibe çok yakışacak' dedi. Güzel ve farklı oldu bende çok sevdim" açıklaması yaptı.

 

Müzikle yaşamınız nasıl kesişti?

Kreşte kesişti aslında çok küçükken. O zamanlar enstrümanlar çalıyordum ve öğretmenlerim çok başarılı buluyormuş.  Daha sonra ilkokul ve ortaokulda hep müzik ile iç içeydim. Ortaokuldayken korolarda şarkı söyledim. İzmir TRT Çocuk Korosu'nun sınavlarını kazandım. 4 yıla yakın görev yaptım. Hala arşivlerde durur ve çok özlemle hatırlarım o günleri.

Benim kendime ait sözlerim ve bestelerim de var. Fakat "Çakal" beni çok etkiledi. İnsanların günümüzde birbirine çok kullandığı kelimelerden biridir, "vayy çakallll" deriz mesela... Başarılı bulduğum için "ben okuyacağım" dedim. Aslında benim niyetim 8 şarkılık bir albüm hazırlamaktı. Daha sonra single çıkarırız diye düşünüyordum. Daha gümbür gümbür olsun sonra bir single çıkarırız diye düşündük. Sonra yollarım müzik şirketi ile kesişti ve "Çakal" çıkmış oldu.

Peki, Melis Fırat nasıl bir çocuktu?

Keşke anneciğim hayatta olsaydı da ona sorsaydınız. Biraz yaramaz bir çocukmuşum. Yaşıtlarımın ilgilendiği şeyler benim hiç ilgimi çekmezmiş. Keyifli bir çocukluk geçirdim. 97'de annemi kaybettim. Babam zaten benim en büyük hazinem her şeyim. Kardeşlerim de her şeyim…

Her hangi bir ünlüyle yaşadığınız hikayeniz nedir desem, ilk aklınıza ne gelir?

Çok var... Yıldız Tilbe ile var, Bendeniz ile var, Kutsi ile var, Yılmaz Morgül ile var... O kadar çok var ki aslında... O zaman ilk aklıma gelen Yılmaz Morgül ile olanı onu anlatıyım. Denizli'de Yılmaz Morgül ile bir konser veriyorduk ki kendisi inanılmaz güzel bir insandır. O kadar mütevazi o kadar iyi yürekli ki ve her zaman duası ile sahneye çıkan, çok sevdiğim örnek aldığım biridir. Kişiliği karakteri duruşu ve beyefendiliği ile hakikaten örnek isimdir benim için. Onunla sahneye çıktık. Sonra kendi sahnesinde tekrar beni sahneye çağırdı. Güzel bir şarkı okuduk, kendisi biliyorsunuz ki çok iyi alaturka okur. Sonra "Kader Diyemezsin" şarkısına bir giriş yaptı. ben kaptırmışım kendimi şarkıya şarkıyı okudum, bitirmek üzereyim şarkının sonunda "Bi dur!!! Hani biz düet yapacaktık tek başına götürdün şarkıyı :) " dedi. Herkes çok eğlenmişti ve çok güzel bir anı oldu benim için.

Nerelerde konser verdiniz?

Türkiye'nin hemen hemen her yerinde verdik. Kulüp ve açık havalarda da konserlerimiz oldu. Birçok sanatçı ile de sahneleri paylaştık. Güzeldi.

 

Sosyal medya üzerinden çok güzel mesajlar aldığını söyleyen Melis Fırat, "Hesaplarımın sosyal meya danışmanım tarafından ilgilenmesine rağmen hemen hemen her gün tarafıma yapılan yorumlara bakıyorum ve yanıt vermeye çalışıyorum" dedi.

En çok nereyi görmek istersiniz?

Aslında ben mistik yerleri çok seviyorum. Mısır'a gittim geçen sene çok güzeldi. Şimdi de Tibet'e gitmek istiyorum. Tibet'in o büyüleyici atmosferine kapılmak istiyorum. Benim hayatım zaten spor, şan, müzik ve sahne şeklinde geçiyor, o nedenle buna gerçekten ihtiyacım var. İnşallah 2. şarkıyı çıkardıktan sonra böyle bir seyahate çıkacağım. Onun dışında camileri dolaşmayı çok seviyorum. Türkiye'de görmek istediğim bir kaç yer var. 

Peki, özel hayatınız?

Özel hayatımda kimse yok. Çünkü şuan tek önem verdiğim şey işim. O kadar çok yoğun çalışıyorum ki, böyle bir yaşamda da birinin yanımda olması o kişiye de haksızlık olur diye düşünüyorum. Elbette isterim, ileri de olacaktır.

 

"Fatma Ana Eli’nin uğuruna inanıyorum"

Sevgili Nuray Sayarı sağ olsun Fatma Ana’mızın Eli’nin uğur getirdiğini ve yanımda taşımanın bana güzellik katacağını söylemişti. Hakikaten de öyle onun bereketine, güzelliğine inanıyorum. Sahnede yanıma alamasam bile mutlaka yakınımda bulunduruyorum. Onun haricinde dua çok okurum. Sürekli dua okurum.

 

Yakın gelecekte ne tür projeleriniz var?

Önce "Çat Çat Çat" var. Ona güzel de bir klip çekeceğiz. Bu bomba gibi çıkacak zaten. Ayrıca televizyon programlarımız olacak. Daha sonra sevgililer günü için hazırlıyor olduğumuz şarkım var. Daha önce aldığım film projelerim vardı iş yoğunluğumdan dolayı onları kabul edemiyordum, şimdi onlardan bir kaçını değerlendirebilirim diye düşünüyorum.

Son olarak okuyucularımıza neler söylemek istersiniz?

Bu güzel ilgiden ve güzel tepkilerden dolayı herkese çok teşekkür ediyorum. Çok güzel projelerle çıkacağım karşılarına takipte kalsınlar.  İnşallah konserlerde de buluşacağız onlarla... Size ve gazetenize de çok teşekkür ederim Elif...

Ben de çok teşekkür ederim. Güzel haberlerinize halkımıza duyurmak için bizler hep buradayız ve sizlerin yanındayız. Yolunuz açık olsun.

 

 

Doğum tarihi: 23.02. 1980

Burcu: Balık

En sevdiği huyu: Açık sözlü olmak

En sevmediği huyu: Kin tutmamak

Uğurlu günü: Cumartesi

Uğurlu sayısı: 7

En sevdiği çizgi film: Pepe

En sevdiği söz: Herkes kalbinin ekmeğini yer.

En sevdiği renk: Mor

 

 

Röportaj: Elif Günay