Lapseki’de turizm hızla gelişiyor. Özellikle yaz aylarında turistlerin uğrak yeri olma özelliği taşıyan Lapseki’de festivaller de yoğun ilgi görmektedir.
Çanakkale’nin şirin ilçesi Lapseki’de turizm hızla gelişiyor. Deniz kıyısında bir ilçe olmasına rağmen sahil şeridinde gezilecek, yürüyüş yapılacak yerlerin az olması nedeniyle Lapseki Belediyesi tarafından bir sahil yolu yapılmıştır. Bu sahil yolu, ‘Lapseki Kordon’ olarak da bilinir.  İskeleden, Dalyan Mahallesi'ne kadar bir yürüyüş yoluyla bağlanır.
Lapseki Belediye Başkanı Gani Mehmet Ekim göreve geldiğinden beri Lapseki’ye çok güzel şeyler kazandırmış.
Lapseki'de gezilecek yerlerin başında ‘Lapseki Kordonu’ gelir. Nasıl ki İzmir'de kordon bir çekim merkezi olmuşsa Lapseki sahil yolu da ilçenin vitrini olma özelliği taşımaktadır.
İlçede gezilebilecek yerlerin arasında; Gazi Mustafa Kemal Atatürk Meydanı ve Parkı da vardır. Meydan ve parkın gece görüntüsü izlemeye değerdir. İlçede düzenlenen festivaller, şenlikler ve spor turnuvaları, turizmin gelişmesinde önemli rol oynamaktadır.

28. KİRAZ FESTİVALİ
Lapseki Belediye Başkanlığı 28. Kiraz Festivali etkinlikleri Haziran ayında gerçekleştirildi. Lapseki, Türkiye’nin en iyi kiraz ve şeftali yetiştirilen ilçesidir. İlçede yetiştirilen kirazların ünü tüm Türkiye’ye yayılmıştır.

18. PLAJ VOLEYBOLU TURNUVASI
Bu yıl 18.’si düzenlenen Lapseki Belediye Başkanlığı Plaj Voleybolu Turnuvası 28-29-30 Haziran tarihlerinde gerçekleştirildi. Plajında yapılan havai fişek gösterileri turnuvaya damga vurdu.

BİSİKLET YARIŞLARI
Turnuva çerçevesinde, Bisiklet Yarışları düzenlendi. Çanakkale Profesyonel Bisiklet Takımı sporcularının katıldığı müsabakalarda dereceye giren sporculara üç adet bisiklet hediye etti.

LAPSEKİ BELEDİYESİ’NDEN KOMİK KAVŞAK!
Lapseki Belediyesi şehir mühendisleri Gazi Süleyman Paşa mahallesindeki Namık Kemal Caddesi girişine öyle bir kavşak yapmışlar ki tam güler misin ağlar mısın cinsinden.
Zaten caddeye cadde demeye bin şahit lazım. Bir de belediye mühendisleri göbek yapacağız diye araç girişini dahi kapatmışlar.
Haliyle vatandaş soruyor hani bu girişin yaya yolu diye.
Görüştüğümüz mahalle sakinleri Belediye Başkanı Gani Bey’den yardım bekliyor. Cadde sonuna dökülen molozların bir an evvel yürüyüş yolu şeklinde yada ikinci bir dalyan şekline dönüştürülerek denize girilebilir bir hale getirilmesini ve cadde üzerindeki gereksiz otlar vs. temizlenerek caddeye cadde görünümü verilmesini isityorlar.
Belediye Başkanı Gani Mehmet Ekim geldiğinden beri Lapseki’ye çok güzel şeyler kazandırmış. Mahalleli, başkanın bu isteklerini de yerine getireceğine inanıyor.