TRABZON - Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Yabancı Diller Yüksekokulu'nda görev yapan üç okutman ile Mühendislik Fakültesi'nden yedi öğrenci bir araya gelerek kurdukları grupta, kendi yazdıkları ve besteledikleri şarkıları söylüyor.

Okutman Ümit Yurduseven, ''Bu sözleri bestelersem insanların kulağında daha iyi yer edebileceğini düşündüm ve beste yapmaya başladım'' dedi.

Bu konuda proje hazırlayarak kendi şarkılarının seslendirileceği konser düzenlemeye karar verdiğini anlatan Yurduseven, ''Aynı bölümde görev yapan okutman arkadaşım Evren Angın'ın da şarkı sözü ve besteleri var. Aramızda şarkılarımızı tartıştık ve ortaya ortak çalışmalar çıktı. Şarkıları netleştirdikten sonrada solistler ve enstrümantalistler konusunda okutman Onur Dilek'e danıştık.'' diye konuştu.

Yurduseven, 3 okutman ve 7 öğrenciden oluşan gruplarıyla kendi bestelerini seslendirdikleri bir konser verdiklerini ifade ederek, ''İlk konserimizi özel bir tarih olan 12.12.2012'de KTÜ Atatürk Kültür Merkezi'nde verdik. Konserde 12 şarkıyı yaklaşık bin kişiyle paylaştık'' dedi.