Koleksiyoner Haluk Perk'in, Osmanlı'dan Cumhuriyet'e ay yıldızın kullanıldığı objelerin yer aldığı "15 Temmuz'a Saygı/Hakimiyet-i Milliye Timsali Bayrak" sergisi, Zeytinburnu Kültür ve Sanat Merkezi'nde sanatseverlerle buluştu.

Sergiye ilişkin soruları yanıtlayan Perk, koleksiyonlarını oluştururken millilik üzerinde durduğunu vurguladı.

Avusturya, ABD gibi ülkelerin Türkiye'de kazılar yaptığını hatırlatan Perk, şu değerlendirmelerde bulundu: 

"Yabancılar ülkemizde şurada burada sürekli kazı yapıyor. Neden kazıyorlar? Hiçbir eser götürmüyorlar ama milyonlarca dolar harcıyorlar? Sadece yayın yapabilmek için çünkü o yayınları kendi milli görüşleriyle yapıyorlar. Koleksiyonlarımdaki eserler için yayın yapmak istediğimde sorun yaşıyorum. Koleksiyonlarımla ilgili yayın yapmak istediğimde Batı enstitüleri ya da onların Türkiye'deki devamı bazı merkezler benim bu yayınları yapmama engel oluyor. Kendi milli olan Batı bizim milli olmamızı istemiyor. Bir Türk gözüyle Bizans'ı, Roma'yı, Selçuk'u yayınlamamızı, anlatmamızı istemiyor, kendi kültür emperyalizmiyle dünyaya sunmak istiyorlar."

"15 Temmuz'a Saygı/Hakimiyet-i Milliye Timsali Bayrak" sergisi, 15 Kasım'a kadar Zeytinburnu Kültür ve Sanat Merkezinde görülebilecek.