İSTANBUL - Türk sinemasının usta oyuncusu Kemal Sunal, ölümünün 15'inci yılında mezarı başında anıldı.

Zincirlikuyu Mezarlığı'ndaki anma törenine, Sunal'ın annesi Saime, eşi Gül ve oğlu Ali Sunal ile yakınları, sanatçı dostları ve sevenleri katıldı.

Kur'an-ı Kerim okunması ve dua edilmesinin ardından Sunal'ın mezarına karanfiller bırakıldı.

Sanatçının oğlu oyuncu Ali Sunal, gazetecilere yaptığı açıklamada, babasına büyük özlem duyduğunu söyledi.

Bugün babasının 15'inci ölüm yıl dönümü olduğunu anımsatan Ali Sunal, geçen sürede Kemal Sunal'ın hafızalardan silinmediğini kaydetti.

Ali Sunal, duygularını şöyle dile getirdi:

"Babamı her gördüğümüzde gülümsüyoruz ama ölüm yıl dönümü olunca buruk oluyoruz. Yüzümüzde acı tebessüm oluyor. Sevenlerine çok teşekkür ediyorum. Onun anılarını saygıyla yad etmeye, filmlerini seyretmeye ve seyrettirmeye devam ediyoruz. Eşsiz bir sevgi. Bu sevgiyi anlamak isteyenin onun gözlerinin içine bakması yetiyor. Çok hak ettiği bir sevgiydi. İnşallah bu 15 seneyi de onunla yaşarız. Bizim en büyük zenginliğimiz bu. Kocaman bir aile olacağız. Sevgiyle birbirimizi kucaklamışız. 15 senede benim gördüklerimin özeti budur."

Kemal Sunal için kaliteli organizasyonlarda yer alabileceklerini ifade eden Ali Sunal, babasının hala yaşadığını, aralarında olduğunu belirtti. 

Kemal Sunal'ın eşi Gül Sunal da yakınını kaybeden herkes gibi zor bir 15 sene geçirdiklerini aktararak, "Hepimiz için ağırdı. Güzel tarafı, Kemal Sunal'ın hiç unutulmamış olması. Hala filmlerinin seyredilmesi ve küçük yaşta hayranlarının olması bize büyük teselli oluyor" ifadelerini kullandı.