ANKARA

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığınca, engellilere ilişkin farkındalık yaratılması ve bilinç düzeyinin artırılması amacıyla kısa film çekildi, ünlü isimlerin klibinde yer aldığı şarkı hazırlandı. 

Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Komisyonunca, engellilerin topluma kazandırılması ve insan haklarının tam ve eşit ölçüde sağlanması amacıyla "Dünya Engelliler Günü" olarak kabul edilen 3 Aralık'ta, engellilerin sorunlarına dikkat çekmek ve çözümler üretmek için çeşitli etkinlikler organize ediliyor.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı da engelli bireylerin toplumsal yaşama katılımlarını sağlamak, ayrımcılığa maruz kalmayan, fırsat eşitliğinden yararlanan, haklarını kullanabilen bireyler olmalarına olanak tanımak amacıyla çalışmalarını sürdürüyor.

Bu kapsamda, farkındalık yaratılması ve bilinç düzeyinin artırılması için Dünya Engelliler Günü'ne özel "Biz Rengarengiz" isimli bir şarkı hazırlandı. Eski Bando Grubu'nun bestelediği şarkıyı oyuncu Erdal Küçükkömürcü seslendirdi. 3 Aralık için özel olarak hazırlanan şarkının işaret dili kullanılan klibinde ise ünlü oyuncular Perran Kutman, Merve Sevi, Orçun Kaplan, Serkan Ercan ve işitme engelli 8 çocuk yer aldı.

Eski Bando Grubu, sözlerinin taşıdığı anlam ve güne uygunluğu dolayısıyla çok beğenilen şarkıyı engellilere hediye etti. 

Bakanlık klibin yanı sıra engellilere yönelik farkındalık oluşturmak amacıyla bir de kısa film hazırladı. Ünlü İngiliz oyuncu Charlie Chaplin'in filmlerinden karelerin de kullanıldığı "Farkındalık" kısa filmi, 16 ildeki sinemalarda gösterilecek. 

Sinemaseverler film başlamadan önce, sloganı "Farklı değil eşitiz, biz ötekisiz yaşayabiliriz" olan ve sesli betimleme ile hazırlanmış kısa filmi izleyecek. "Biz Rengarengiz" klibi ve "Farkındalık" kısa filmi internetten de izlenebilecek.