LOS ANGELES - ABD'nin California eyaletinde, dünya sinema sektörünün merkezi Los Angeles kentinde, Hollywood film sektörü temsilcileri ile yaptığı görüşmelerin detaylarını değerlendiren Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, aralarında Universal Studios'un da yer aldığı üçlü konsorsiyum şirketi EDP'nin kendilerine bir teklif sunduğunu söyledi.

EDP'nin, kendilerine sundukları projeye ''Boğaziçi'' vurgusu yaparak ''Hollywood on Bosphours'' ismini verdiklerini kaydeden Çağlayan, proje sahiplerinin yer olarak da İstanbul'un Avrupa yakasını tercih ettiklerini dile getirdi.

Proje ile ilgili detaylı bilgi veren Çağlayan, ''Hollywood'daki film platoları ve turizme yönelik tesislerinin bir benzerini Türkiye'de de kurmak istiyorlar. Türkiye'nin eğlence sektörüne yönelik geleceği le ilgili de bir çalışma yapmışlar. Hatta Türkiye'de kurmayı planladıkları platolar için bir isim ve yer bile beğenmişler'' diye konuştu.

Çağlayan, henüz proje aşamasında olan ve 3 ay içinde fizibilite çalışması tamamlanarak Ekonomi Bakanlığı'na teslim edilecek projenin gerçekleşmesi durumunda, şirketin Türkiye'ye 3 milyar dolara yakın bir yatırım yapmayı planladığını açıkladı.