ORDU - Ordu'da 2011 yılında Konuşan Kitap Şenliği'nde, çok kitap okuduğu için Hayrünnisa Gül'ün ödüllendirdiği Şefika Güney, ilk kitabını yayımlamasının ardından kentte düzenlenen 2. Karadeniz Fuarı'na da konuk yazar olarak davet edildi.

Fuarda AA muhabirinin sorularını yanıtlayan Güney, çok küçük yaşlarda kitap yazdığı ve yazar olduğu için mutluluk duyduğunu ifade etti. Okumayı çok sevdiğini, odasının oyuncaklar yerine kitaplarla dolu olduğunu ifade eden Güney, '' Kitap yazmama Cumhurbaşkanımız Sayın Abdullah Gül'ün eşiHayrunnisa Gül hanımefendi vesile oldu'' dedi.

Hayrunnisa Gül tarafından, çok kitap okuduğu için ödüllendirildiğini hatırlatan Güney, şunları söyledi:
'' Hayrunnisa Gül hanımefendinin bana ödül verirken 'söz uçar yazı kalır' demesi üzerinekitap yazmaya karar verdim. Bu söz beni yazmak için teşvik etti. Aldığım ödül halen odamda ve ona her baktığımda yazmaya, okumaya ve bir şeyler üretmeye daha da istek duyuyorum. Ödül motivasyonumu artırıyor. Bu kitabımı Hayrunnisa Gül hanımefendiye hediye etmek istiyorum. Yazmayı çok seviyorum ve bundan sonra da kitap yazmayı sürdüreceğim.''

Kitabında, ilkokulda okuyan bir kızın, ailesi ve arkadaşlarıyla ilişkilerini anlattığını belirten Güney, ''Kitabım 100 sayfanın üzerinde. Geçtiğimiz yıl basıldı. Şu anda Türkiye'nin en küçük yazarları arasındayım. Kitabımda 12-13 yaşlarındaki bir kızın yaşamı anlatılıyor. Şimdilik kitabıma gösterilen ilgi tahminimden daha fazla. Umarım kitabımı satın alanlar çok beğenir'' diye konuştu.