AMSTERDAM - Hollandalıların ünlü sanatçı Norah Jones’e benzettikleri Karsu Dönmez’in, müzik alanındaki başarısının yanı sıra ailesini ve hayatını konu edinen film, 14 Şubat’tan itibaren Hollanda genelindeki birçok sinemada gösterime girecek. Hollandalı yönetmen Mercedes Stalenhoef tarafından çekilen ve daha önce uluslararası Amsterdam Belgesel Film Festivali’ne de (IDFA) katılan film, çok sayıda ülkede de sanatseverlerle buluşacak.

 
Türkiye, Hollanda ve Amerika’da çekimleri 5 yıl süren filmde, 7 yaşında babasının aldığı piyanoyla müziğe başlayan ve ardından bu yeteneğini geliştirerek, 16 yaşından itibaren babasına ait Amsterdam’daki restoranda hem garsonluk yapıp hem de piyano çalarak şarkı söyleyen Dönmez’in hayatından kesitler yer alıyor.

Yaklaşık 350 bin avroya mal olan ve Haziran ayında Türkiye’de de gösterilmesi planlanan filmin, ilerleyen dönemde birçok ülkede televizyonda da gösterilmesi planlanıyor.

Hatay’ın Karsu köyünden Hollanda’ya gelen bir işçi ailesinin kızı olan Dönmez’in piyano çalarak özgün yorumuyla seslendirdiği kendi bestelerinin yanı sıra Türkçe ve İngilizce şarkıları büyük ilgi görüyor.