İSTANBUL (VHA) - Trabzon Dernekler Federasyonu’nun düzenlediği Trabzon’un 96. Yıl Kurtuluş Etkinlerinde Trabzonlu Eğitimciler Derneği’ne ilgi çok büyük oldu.
Yoğun bir şekilde devam eden Feshane etkinliklerinde Trabzonlu Eğitimciler, Türkiye’nin bütün şehitlerinin listelerini sergileyerek, etkinliğin ilgi odağı oldular.
Bu yıl Trabzon Dernekler Federasyonu’nun ikinci kez düzenlediği Feshane etkinliklerinde Trabzonlu Eğitimciler Derneği katılarak ilgi odağı oldular. Geçen yıl kurulan dernek, bu etkinliğe Türkiye’nin tüm şehitleri ile ilgili listeleri oluşturan albümlerle katılarak bütün savaşlarda Türkiye’nin her yerindeki insanların kendi yakınlarının nerede hangi savaşta şehit oldukları ve diğer bilgileri öğrenebilmek için standa büyük ilgi gösterdiler.
Stand, eğitimciler standı olduğu için daha çok eğitimcilerin ziyaret ettiği, çevredeki çoğu ilçe milli eğitim müdürlerinin, okul müdürleri ve öğretmenlerin katıldığı ve bunların dışında çok sayıda ziyaretçinin ve şehitlerini arayanların ilgi odağı oldu.
Standa gelenler arasında Giresunlu Eğitimciler Derneği Başkanı ve ilçe milli eğitim müdürü Arif Dede, Bayrampaşa İlçe Milli Eğitim Müdürü Kenan Kırali, Adalar Milli Eğitim Müdürü Ahmet Faik Güler, Trabzon Belediye Başkanı Orhan Gümrükçüoğlu, Trabzon Dernekler Federasyonu Genel Başkanı Mustafa Demir, Bayrampaşa Gazetesi sahibi gazeteci Yılmaz Birinci, Fatih Haber sahibi gazeteci Abdullah Gözaydın, yazar Mehmet Bilgin’in yanı sıra çok sayıda Trabzon ve ilçeleri dernekleri başkan ve yönetimleri bulundular.
Stantta Trabzon Dernekler Birliği’nin çalışmalarını yakından takip eden Önce Vatan adlı ulusal gazete, dernek haberleri ile destkelediği bu girişimi ayrıca ücretsiz gazete hediyesiyle destekledi. Bu nedenle Önce Vatan Gazetesi Sahibi Sayın Abdullah Akosman’a ve onun değerli çalışanlarına dernek Başkanı Haşim Albayrak ayrıca teşekkür etti.