Neredeyse dünyanın her ırkından, dininden sevenleri var, farklı dillerde şarkılar seslendiriyor ve kalbini, ruhunu içine katıyor. Pakistan'da Ekselans ve Barış'ın sesi ünvanlarını almış, Amerika Türkiye'nin Elmas Çocuğu olmuş, Brezilya, Arjantin, Şili, Paraguay gibi güney Amerika ülkelerinde konserler veren ve çokça sevenleri olan tek Türk sanatçı. Dünyaca ünlü dostları ve düetleri youtube 'da, sosyal medyada yer alıyor. Dünyayı sevgi , hoşgörü , aşk için dolanıyor gittiği her ülkede iz bırakıyor. Üstelik resmi bir Barış Elçisi, dünya halklarının kalplerine nüfuz ediyor adeta Prenses Diana gibi. Zaten Prenses Diana vakıfları 20. Ölüm yıldönümünde Londra'da özel konuk olarak onu ağırladı bu yıl. Nasıl bukadar büyük bir başarı öyküsüne hiç bir medya kuruluşu yada devlet desteği olmadan ulaşılmış, işte gerçek bir azim ve başarı öyküsü. O ERSIN FAIKZADE. Doğduğu şehre İzmir'e geldi yer yerinden oynadı. 7 'den 70 'e tüm sevenleri, engelliler engelleri aşıp koşarak konser alanına geldiler. Üstelik çok zor şartlarda gidilebilecek bir gösteri merkezindeydi konser ama sevginin sesi Ersin Faikzade için oradaydı herkes. Engellileri baş tacı eden tek Dünya starımız Ersin Faikzade, onları sahneye yanı başına aldı, sevdi, öptü, sarıldı, dans etti, en güzel şarkılarını seslendirdi. Esprileri düşündürücü ve inanılmaz eğlenceliydi. Zeki bir adam üstelik çok etkili çevik bir zekaya konuşma sanatına sahip. Ersin Faikzade için çok şeyler söyleniyor ama herşey az bile kalıyor . Ülkenin bu denli önemli sanatçısı İzmir'e geliyor ama ne belediyeden ne medyadan ne de yetkililerden bir kişi bile o konserde yer almıyor üstelik haftalar öncesinden davetli olmalarına rağmen. Ama Halk onu baş tacı ediyor. Görüntüleri görenler bile düşünüyor. Ne şanslı Türkiye, bu asil dünya sanatçısı Türkiye'den Dünyaya yayıldı diye ve bir Halk kahramanı doğuyor. O sadece Halkın değil Halkların sanatçısı oluyor çünkü koşulsuzca tüm dünya insanlarına gidiyor. 
Konser Salonuna Gelen her sevenine teker teker sarılan, engelli dostlarını tüm konser boyunca sahnede ağırlayan, 100 yılda değil 1000 yılda gelecek kadar sevgi dolu, merhamet ve vicdan dolu , sesinin gücünü, güzelliğini insanları mutlu etmek için adamış büyük bir gönül insanı. Sen çok Yaşa sevginin sesi ERSİN FAİKZADE , Halkların Elmas Çocuğu. 

Bu güzel organizasyonu düzenleyen Ersin Faikzade'nin liseden arkadası Deniz Memiş, en büyük hayalimi gerçekleştirdim, Dünyaca ünlü gururumuz Ersin Faikzade'yi İzmir'de sevenleri ile bulusturmanın onurunu yasıyorum.Engelliler ile olan çalışmaları ve sevgi dolu projeleri ile benim kardeşim gibi gördüğüm Faikzade herzaman baş tacımızdır dedi.

Haber: Funda Akosman Erman