Sanatçı Aslı Kutluay’ın bir yola çıkış hikayesi olan Erime Noktası” projesi, 3.durağında IKSV İstanbul Tasarım Bienali paralel etkinlikleri kapsamında, 20 Kasım 2016 tarihine kadar Elgiz Müzesinde, iyimser ve yeni versiyonu Erime Noktası Yolda ile izleyicilerle buluşuyor.

 

İlk versiyonda Küresel Isınma olgusunun yansımaları olan erime ve “çatlama etkilerinin mobilya üzerindeki yorumları, bizi sihirli bir ayna etkisiyle en sonunda kendimizi bulacağımız rahatsız edici senaryo ile buluşturuyordu.

 

Sanatçı mekan ve sanat işleri arasında ilişki kurmayı hedeflediği sanat çizgisindeki tasarımlardan oluşan mekana ve izleyicilerine duyarlılık gösteren, tutarlı ve bütünsel yeni seri işler üretti. Yeni tasarımlar aynı zamanda doğanın ekolojik dengesine verdiğimiz zararın ötesinde; insan ilişkilerinde ve toplumlararası diyaloglarda kaybettiğimiz kaliteye de dikkat çekerken doğamızdan ve bilincimizden yitirdiklerimizi telafi etme konusunda bir bakış açısı sunuyor ve bir çeşit  arınma süreci öneriyorlar.

 



Haber: Elif GÜNAY