METİN DURMAZ/MANİSA - Sarıkaya köyünde 'Ağa' lakaplı Aslan Kırmızıkaya, iki yıl önce Ergenekon davalarına gönderme yapmak amacıyla 'Ergenekon Vadisi' isimli diziyi çekti. İki yıllık sürede dizinin 18 bölümünü tamamlayan Kırmızıkaya, dizinin yeni bölümlerinde Taksim Gezi Parkı protestolarını işleyeceğini söyledi. Taksim Gezi Parkı olaylarında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın hedef olarak gösterildiğini ve çok eleştirildiğini söyleyen Kırmızıkaya, Türkiye’nin çeşitli illerinde gösteri yapanlara seslenerek, "Ben 54 yaşındayım. Bugüne kadar hangi iktidar geldiyse belli kesimler Taksim Meydanı’nda protestolarını sürdürdü. Peki onlara soruyorum. Hiç bu zamana kadar memnun oldukları bir şeyler yok mu? Benim ülkemde yaşıyorsunuz, polisi mi taşlıyorsunuz, Başbakanıma küfrediyorsunuz, polisin kafasını gözünü kırıyorsunuz. Hangi demokrasiden bahsediyorsunuz. Siz böyle Bizans kalıntılığına devam ederseniz, polislerimizdeFatih’in fedaisi olarak sokaklarda sizi coplayacaklardır. Daha bunlar normal olanı. Tayyip’in fedaileri daha ortaya çıkmadı. Türkiye’de Tayyip’te sahipsiz değildir. Onlar Avrupa’nın fedaisi ise bende Fatih’in fedaisi gibi Tayyip’in fedaisiyim."

Göstericilerin halen devam etmesine tepki gösteren Kırmızıkaya, şunları söyledi: "Eylemcilere şunu diyorum; kardeş gibi bir arada yaşayalım. Avrupa ülkelerini görmüyorlar. Yunanistan’dakiler açlıktan ölecek. Bizim Türkiye’deki insanlarımız ise tokluktan ölüyor. Gaz yiyoruz, cop yiyoruz diyorlar. Meydana çıkıp polisin kafasını gözünü kırarsan bunlar yaşanır. Sizlerde bizim kardeşimizsiniz. Ancak, böyle kardeşlik olmaz. Gelin birlikte yaşayalım. İnsanlığı unutmayın."

Kırmızıkaya, yönetmenliğini ve başrol oyunculuğunu yaptığı ‘Ergenekon Vadisi’ isimli dizinin önümüzdeki bölümlerinde Taksim olaylarının gerçek yüzünü işleyeceğini dile getirerek sözlerini şöyle sürdürdü: “Kurtlar Vadisi’nde de işlenmeye başlanacak. Başbakanımız Necati Şaşmaz’a konuyu işlemesi için izin verdi. Kurtlar Vadisi’ne düşüyor da Ergenekon Vadisi’ne düşmez mi? Biz de önümüzdeki bölümlerde olayların gerçek yüzünü işleyeceğiz. Çekimler sponsor sıkıntısı yaşadığımız için çok yavaş gidiyor. Ama devam ediyor. Şuana kadar 18 bölüm çekildi, hedefimiz 285 bölüm çekmek. Bu dizi 11 milyon dolarlık bir projedir.’’

Kırmızıkaya, daha sonra dizinin hem oyunculuğunu hem de kameramanlığını yapan iki personeli Hekim Gülüm ve Ömer Kırmızıkaya ile birlikte diziden ufak bir kesiti kendisini görüntülemeye gelen kameramanlara sahneledi.