Ben de her yıl gitmeye çalışırım. Çünkü turizmle ilintili haberlere ve yurdumun bilmediğim daha çok köşeleri olduğunu hatırlar, oralara özgü tanımlara özel tanıtımlarına şahit olurum. Düşünsenize dünyanın ve Türkiye’mizin dört bir yanındandan tatil rotalarını bir arada görebilmek ne kolaylık1065 katılmcı şaka değil…

"Türkiye'de Seyahat Acenteciliğinin Geleceği", "Dünyada Yeni Trend: Gastronomi Turizmi" ve "Gelişmekte olan Pazarlarda Online Satış" panelleriyle sektöre bilgi akışı sağlamak da ayrıcalıklı bir yaklaşım.

Oldukça geniş bir alanda – 60 bin metrekare 10 Salonziyaretçilerini bekleyen standlar birbirinden renkli ve tasarımlarına özen gösterilmiş. Bir günde detaylı gezmek zor tabii.

Ben…

İlk günden oldukça ilgi çeken Hakkari’ye takıldım. Hakkari Belediyesi İl Kültür Turizm Müdürlüğü, Hakkari Üniversitesi, Cilo Dağcılık ve Dağ Sporları Klubü işbirliğiyle koordine edilmiş bir katılıma…

Şemdinli Kayme Sarayı’nın iç atmosferini yansıtan havasıylaStandın iç ve dış duvarlarını, doğa fotoğrafçısı Hacı Tansu’ya ait eserler süslüyor-gün boyu başta Kültür ve Turizm Bakanı olmak üzere bürokratlar haber kanallarının akınına uğramış. Hakkari Belediyesi Kültür Merkezi’nin halk oyunları ve geleneksel Hakkari yemekleriyle ziyaretçiler keyifli anlar yaşatmışlar. (Ben yetişemedim) Ama Hakkari seyahatlerimden tanıdığım otlu peyniri ve Şemdinli Balı’nı yine tadıp eski anılara gittim. Tamamı el tezgahları yapımı organik kök boyayla yapılan kilimleri gördüm.

Kültür ve Turizm Bakanlığı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Türk Hava Yolları'nın kurumsal sponsorluğunda, KOSGEB'in desteğiyle ve Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) ve Türkiye Turizm Yatırımcıları Derneği'nin (TTYD) iş ortaklığında düzenlenen EMITT'in ilk iki günü turizm profesyonellerine, üçüncü ve dördüncü gününde ise tatilcilere yönelik programlar olacakmış.

Emeği geçen herkese tüm sponsorlara teşekkürler. Bu gergin günlerde iyi geldi. Ayrıca sınırlarda savaşan askerlerimizin de gün boyu hatırlatılması da düşünceli bir hava estirdi.

Emitt, 28 Ocak günü son buluyor bilginiz olsun.

Haber: Sevgül Eroğlu Kayserilioğlu