KÜTAHYA - Kütahya'da yaşayan emekli kütüphane memuru Zeki Aktürk, mesleğine olan aşkını emekli olduktan sonra da sürdürdüğünü söyledi.

Çalıştığı kurumdan 1986'da İl Milli Eğitim Müdürlüğüne geçtiğini ve kurum bünyesinde kütüphaneci olarak çalıştığını belirten Aktürk,"Okumayı ve kitapları çok seviyorum. Kütüphanecilik işini çok sevdim. Emekli olduktan sonra da bu işe devam ettim. Okullarda kütüphane oluşturmak için gönüllü bağışçılardan kitap topladım. İl dışından ve Kütahya'dan birçok kişi kitap desteğinde bulundu. Hala da kitap yardımları devam ediyor. Evlerde 'okuyanı kalmadı' denilen kitapları gün yüzüne çıkarıyoruz. Köprü vazifesi yapıyorum. Vatandaştan aldığım kitapları okullara taşıyorum. Bu işi dört dörtlük bir kütüphane kurmak kaydıyla yapıyorum. Kütüphaneleri 40 binin üzerinde kitapla oluşturduk. Bu az bir sayı değil. Kitapları en güzel şekilde değerlendirmeye almanın mutluluğunu yaşıyorum'' şeklinde konuştu.

Allah'ın, Kur'an-ı Kerim'de ilk emrinin "oku" olduğunu hatırlatan Aktürk, bu doğrultuda hareket etmeye çalıştığını dile getirdi.

Gençlerde okuma alışkanlığının artmasını istediğini vurgulayan Aktürk, "Bunu da bu kütüphane faaliyetleriyle başardığımıza inanıyorum. Bu konuda herkesin elini taşın altına koymasını istiyorum. Zeki Aktürklerin çoğalmasını istiyorum." dedi.