Deniz Kurbanzade’nin Eğitime Destek Sergisi

İSTANBUL / ZAMBAK KARABAY

Sanatçı Deniz Kurbanzade’nin 22 adet fotoğraftan oluşan sergi açılışı 14 Aralık 2018 Cuma günü Kilercibaşı Köşkü’nde kokteyl eşliğinde yapılmıştır.

Kültür ve Sanat Komitesi Başkanı Zerrin Tever’in organizasyon sergi açılış konuşmasında “Değerli Lionlar ve Sevgili Leolar, Moda Lions Kulübü ve Kalamış Sahil Lions Kulüplerinin ortak aktivite olarak, değerli fotoğraf sanatçısı Deniz Kurbanzade’nin “Deniz Kurbanzade Koleksiyonu”, “Kaosun Kaidelerinden Kelebek Etkisi”, ve “Tropic Butterflies” koleksiyonundan oluşan bir fotoğraf sergisi, Kültür ve Sanat Komitemizin de desteği ile düzenlenmiştir” diyerek sözlerine sanatçının sergi temasının tanıtımı ile devam etmiştir.

“Peki; Kelebek Etkisi Nedir? En basit şekilde kelebek etkisi küçük bir değişimin büyük dönüşümlere neden olması demektir. Kaos Teorisi üzerine çalışan bilim insanı Edward N. Lorenz 1972 yılında yaptığı bir sunumda “Amazon Ormanları’nda bir kelebeğin kanat çırpması, ABD’de fırtına kopmasına neden olabilir. Farklı bir örnekle bu, bir kelebeğin kanat çırpması, dünyanın yarısını dolaşabilecek bir kasırganın oluşmasına neden olabilir” diyerek kelebek etkisini açıklar. Kelebek etkisi küçük bir etkinin büyük bir dönüşüme neden olmasıdır aslında. Kelebek etkisinin dayanağını oluşturan Kaos Kuramı ise kargaşaların da bir düzeni olduğu hipotezine dayanır. Belki de önemli olan kaosun kaideleri kelebeklerin kanat çırpışlarında görebilmek ve paylaşabilmektir.” diyerek serginin temasına açıklık getirmiştir...

18 Aralık 2018 Salı gününe kadar gezilebilecek olan sergideki fotoğraf satışlarından elde edilecek gelirin bir kısmı eğitime katkı olacaktır.