EDİRNE - Teyzesinin tesadüfen okuduğu günlükleri beğenmesi sonrası yazın hayatına adım atan down sendromlu yazar Pelin Atakan azmi ile örnek oluyor.

Pelin Atakan (25), yaşadığı zorlukları, dışlanmışlıkları, keder ve sevinçlerini kaleme aldığı günlüklerini teyzesinin keşfetmesiyle edebiyat dünyasına adım atmış bir yazar.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Tekirdağ Gıda Kontrol Laboratuvar Müdürlüğünde 2 yıldır memur olarak çalışan Pelin Atakan, azmin hayaller önündeki engelleri kaldırmasının en güzel örneklerinden birini oluşturuyor. 

Pelin Atakan, AA muhabirine, duygularını anlattığı ilk kitabının ilgi gördüğünü söyledi.

İlk kitabının gördüğü ilginin ikinci kitap için kendisini cesaretlendirdiğini ifade eden Pelin Atakan, "Benim bir hayalim vardı, kitap yazarı olmaktı ve oldum" dedi.

Boş zamanlarını genellikle okuyarak, dans ederek, müzik dinleyerek ve öyküler, şiirler yazarak değerlendirdiğini anlatan Atakan, "Pelince Artık Yalnız Değilim" isimli ilk kitabının günlüklerinden oluştuğunu anımsatarak, ikinci kitabında ise şiirlerinin yer alacağını ifade etti.

Teyzesi keşfetti

Pelin Atakan'ın annesi avukat Nedviye Akay da kızının yazar olmasında teyzesinin büyük emeği olduğunu söyledi.

Akay, kızının hayallerinin peşindeki ısrarının tüm insanlara örnek olması gerektiğini ifade ederek, şunları kaydetti:

"Pelin özel bir çocuk, bir sürü zorluklar yaşayarak eğitim hayatını tamamladı. Okumayı yazmayı öğrenmeden bile yazıya hep merakı vardı. Sürekli bir şeyler karalıyordu ama biz ciddiye almadık. Amasya'da yaşadığımız dönemde babasıyla ayrıldığımız için Tekirdağ'a yerleştik. Pelin birtakım zorluklar yaşadı. Bunların tamamını yazıya dökmüş.

Bir gün teyzesi fark etti, günlükleri toparladı. Bu kitap doğaçlama doğdu. Pelin şu anda devlet memuru, az da olsa zaman buldukça yazmaya çalışıyor. Pelin'in hayali hep yazar olmaktı ve oldu, tüm çocuklara da bunu öneriyorum herkesin bir hayali olsun ve bunun peşinden koşsun. Israrla yazar olacağım dedi ve başardı."

Akay, Pelin'in kitabı basıldığında ve geçen yıl Yeni Yüzyıl Üniversitesi fahri doktora unvanı aldığında çok duygulandığını kaydetti.