İSTANBUL - "Wolverine", "X-Men", "Les Miserables" ve "Real Steel" isimli filmlerde oynayan ünlü sanatçı Hugh Jackman, "Bu sabah İstanbul'da uyandım ve Boğaz'a baktım. Bu inanılmaz bir şey. Beni mutlu eden ülkelerde, mutlu eden şeyleri yapan çok şanslı biri olduğumu düşündüm" dedi.

Zorlu Center Performans Sanatları Merkezi'nde düzenlenen basın toplantısında konuşan Avustralyalı oyuncu ve müzisyen Jackman, konuşmasına Türkçe "Günaydın" ve "Teşekkür ederim" diyerek başladı. 

İstanbul'a ilk olarak düğünü sonrası eşiyle geldiğini, İstanbul'dan da 18 saatlik yolculukla Fethiye'ye geçtiğini aktaran sanatçı, bu ikinci ziyaretinin ilkinden çok daha farklı olduğunu ifade etti.

Yarın akşam gerçekleştireceği "An Evening with Hugh Jackman" isimli gösteride Türk izleyiciler için sürprizleri olacağını kaydeden Jackman, bu gösteriyi ilk kez 2011'de San Fransisco'da daha sonra Toronto ve Broadway'de sergilediğini dile getirdi.

Dört gün sürecek gösteride Türkçe şarkı söylemeyeceğini kaydeden Jackman, "Sizin yararınız için söylemeyeceğim. Ama bilmeyi isterdim. Kim bilir belki de haftanın sonunda bir şeyler organize edebilirim" dedi.

Sahnede izleyeceğiniz kişi benim

Jackman, yaptığı gösteriyi çok sevdiğini belirterek, "Ne zaman şarkı başlasa, şarkıyı söylemek için bekleyemediğimi hissediyorum. Çok fazla şarkı söyleyip dans ediyorum. Şarkı söyleyip, dans etmeyi ve bir şeyler anlatmayı çok seviyorum. Çok eğlenceli ve daha önce önceki gösterilerden biraz farklı olacak" diye konuştu. 

Jackman, yer aldığı filmlerde, kendisine benzemeyen karakterleri canlandırdığına işaret ederek, şöyle devam etti:

"Her şey sahnede başlıyor. Benim için en eğlenceli zamanlar sahnede geçen zamanlar. Hatta bundan daha eğlenceli bir şey yok diyebilirim. Sahnede izleyeceğiniz kişi benim. Gösteride benim sevdiğim müzik ve yaşamımdan bölümler var. Rahatlatıcı ve özgür olmasına çalışıyorum. İzleyicilerin de dahil olduğu rahatlatıcı, eğlenceli bir gösteri paylaşacağım." 

Kendini film yıldızından çok Broadway sanatçısı olarak değerlendirdiğini de dile getiren Jackman, "Fakat ben çok şanslıyım. Her ikisini de yapıyorum ve birini seçmem gerekmiyor" dedi.

Dedem nedeniyle İstanbul ile bir bağım var

Hollywood yıldızı sanatçı, dedesi nedeniyle İstanbul ile bağı olduğuna dikkati çekerek, şunları söyledi:

"Çünkü dedem burada yaşamış. Sanıyorum Sakız Adası'nda doğmuş. Kimse tam olarak emin değil ama İstanbul'da bir bankada çalışarak, yaşamını burada geçirmiş. Bu nedenle babam buraya sık sık gelir ve her zaman der ki 'senin bir parçan Türk'. Belki de bu yüzden kahveyi çok seviyorum. Hiçbir şey beni bu sabah içtiğim Türk kahvesi kadar mutlu edemezdi."

Jackman, bir gazetecinin, Osmanlı torunu olup olmadığını sorması üzerine ise şöyle konuştu:

"Bu çok karmaşık bir konu. Aileme birçok kez sordum. Bazıları dedemin Türk olduğunu, bazıları Yunan olduğunu söylüyor. Bilmiyorum. Bugün size, Türk diyebilirim. Dürüst olmak gerekirse, yüzde 100 emin değiliz. İngiliz bir kadınla evlendiği için İngiltere'ye gittiğini biliyoruz. Bütün erkekler bilir ki mutlu bir eş sahibi olmak mutlu bir yaşam demektir. Nişanlısı İngiltere'de yaşadığı için dedem İngiltere'ye yerleşmiş. Tabii bu tahminen yüz yıl önceydi."

Jackman, İstanbul'da olduğu için memnuniyetini dile getirerek, "Bu sabah İstanbul'da uyandım ve Boğaz'a baktım. Bu inanılmaz bir şey. Beni mutlu eden ülkelerde, mutlu eden şeyleri yapan çok şanslı biri olduğumu düşündüm. Çocukken odamın duvarlarında Rock'n Roll yıldızlarının fotoğrafları yoktu. Duvarımda dünya haritası vardı ve dünyayı gezmeyi hayal ediyordum. Dileklerinizi tutarken çok dikkatli olun çünkü bakın bugün buradayım. Ben yapmayı sevdiğim şeyi yapıyorum ve bunu yapınca çalışıyor gibi hissetmiyorsunuz" dedi.

Herkes aynı ve eşit koşullarda eğitim hakkına sahip olmalı

İstanbul gösterisi için programın bir yıl önce yapıldığını kaydeden Jackman, gösterinin Türkler, Yeni Zelandalılar ve Avustralyalılar için önemli bir zaman dilimi olan Çanakkale Zaferi'nin 100. yıl dönümüne denk geldiği için memnun olduğunu ifade etti.

Hümanist biri olduğunu belirten Jackman, her şeyin eğitimle başladığını ve dünyanın neresinde olursa olsun, herkesin aynı ve eşit koşullarda eğitim hakkına sahip olması gerektiğini söyledi.

Ayasofya ve Sultanahmet Camisi'ne gitmek istiyorum

Sanatçı, İstanbul'a geldiğinde Osmanlı İmparatorluğu ve Atatürk hakkında kitaplar okuduğuna dikkati çekerek, "Beni çok etkiledi. Bir tarihsever olarak, Büyük Osmanlı İmparatorluğu ve imparatorluğun yönetimi hakkında bu kadar az bilgi sahibi olduğum için biraz utandım da açıkçası" dedi.

Asya ve Avrupa arasındaki köprüden etkilendiğini de ifade eden Jackman, şöyle konuştu:

"Avustralya'dan başka bir ülkeye gitmek için uçakla 6 saat yolculuk yapıyoruz. Çok alışılmadık bir şey bu, bir köprü iki kıtayı birbirine bağlıyor. Tekrar Topkapı Sarayı'na gitmeyi istiyorum. Ayasofya ve Sultanahmet Camisi'ne gitmek istiyorum. Yapabilirsem hepsini görmeye çalışacağım. Türk yemeklerinden yiyeceğim. Çok iyi hatırlıyorum. Buradaki yemekler harika. 

An Evening with Hugh Jackman

Tony Ödülü sahibi Hugh Jackman, İstanbul'da sergileyeceği doğaçlama gösteride şarkıcılık ve danstaki yeteneklerini sergileyecek.

"Singin' in the Rain" ve "Guys and Dolls" gibi klasik olmuş müzikallerden yorumların yanı sıra vatandaşı olduğu Avustralya'nın yerli Aborjin kültürü ile "The Boy from Oz" adlı ve kendisine Tony Ödülü kazandıran filmde canlandırdığı Peter Allen'ın bestelerine de yer verecek olan sanatçıya gösteride 32 kişilik orkestra ve dansçılar eşlik edecek.