OSMANİYE  -  Çukurova kültüründe yakın tarihin tanıkları yazar Yaşar Kemal, aşık Abdulvahap Kocaman ve arkeolog Halet Çambel gibi isimler, bal mumu heykelleriyle Kadirli Kent Müzesinde yaşatılıyor.

Kadirli Belediye Başkanı Ömer Tarhan, AA muhabirine, 60 yıllık cezaevinden dönüştürdükleri kent müzesinin bir bölümünde, bölgede yaşayan sanatçıların, eserleri ve yaşantılarıyla gelecek nesillere aktarıldığını söyledi.

Türk edebiyatının önemli isimlerinden Yaşar Kemal'in de aralarında bulunduğu, Çukurova kültüründe iz bırakan sanatçıların bal mumu heykellerle kent müzesinde ziyaretçilerle buluşturulduğunu belirten Tarhan, "Çukurova'nın suyunu içen, toprağını soluyan Türk edebiyatının en önde gelen yazarlarından Yaşar Kemal, arkeolog Prof. Dr. Halet Çambel, aşıklar Halil Karabulut, Abdulvahap Kocaman, Ayşe Çağlayan ve Feymani gibi sanatçılarımızı kent müzemizde yaşatacağız" dedi.

Sanatçıların her zaman geleceğe ışık tutacağını ifade eden Tarhan, "Restorasyonunu yaptığımız eski cezaevini, Kadirli'nin tarihi, kültürü ve geçmişini anlatan ögelerden oluşan bir yapıya dönüştürmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Türkiye ve dünyanın tanıdığı sanatçıların da aralarında bulunduğu önemli isimleri, bal mumu heykelleri, eşyaları ve eserleriyle gelecek nesillere aktarıyoruz. Aşıklar diyarı Kadirli'de önemli isimleri yaşatmaya devam edeceğiz" şeklinde konuştu.